Senterpartiet foreslår bedre energimerking

Tirsdag fremmer Senterpartiet forslag i Stortinget om at energimerkeordningen for bygninger skal endres. Endringen skal sikre at også bygninger som velger fjernvarme som energiløsning skal kunne oppnå energikarakter A.

Endringen skal sikre at også bygninger som velger fjernvarme som energiløsning skal kunne oppnå energikarakter A.

Dagens innretning av Energimerket har i noen tilfeller gitt en utilsiktet virkning som fører til at en del prosjekter ikke velger fjernvarme der fjernvarme er den beste løsningen, fordi bygget ikke kan oppnå energikarakter A.

-Energieffektivisering er viktig for å begrense klimagassutslippene. Som en del av klimaforliket skal oljefyring i husholdninger og til grunnlast utfases før 2020. Energimerkeordningen er et viktig virkemiddel for økt bevissthet om energibruk i boliger og bygninger, sier Marit Arnstad som er energi- og miljøpolitisk talsperson i Senterpartiet

I områder der det er infrastruktur for fjernvarme, er fjernvarme en god og langsiktig løsning for oppvarming av bygg. Med fjernvarme er det mulig å utnytte energi som ellers ville vært uutnyttet, som spillvarme fra avfallsforbrenning og industri, flis fra skogsindustri eller varme fra omgivelser og sjøvann.

-Det er bred enighet mellom de politiske partiene om at dette er en viktig endring for å gjøre energimerkeordningen mer troverdig og relevant, og jeg regner med at det blir flertall for forslaget, sier Arnstad.