Kan vi håpe på tidenes løft til idrettsanlegg?

Idrettsforbundet jobber nå hardt for å øke midlene til utbygging av idrettsanlegg rundt om i landet. De ønsker en milliard kroner ekstra år i sju år fremover til dette tiltaket.

Får de dette gjennom snakker vi om en kraftig opptrapping av investeringene i anlegg rundt om i landet de neste årene. Og er det noe mange norske byer og tettsteder skriker etter så er det fortgang i utbygging av nettopp denne typen anlegg – etterslepet er enormt. Folketallet i de større tettstedene og byene vokser kraftig og kapasiteten på idrettsanlegg innen fotball, ishockey og håndball er sprengt. Mange lag får ikke de treningstidene de trenger og må ofte ta til takke med dårlige løsninger. Dermed går både unge og voksne glipp av viktig felles treningstid som er med å bygge opp både kropp og sjel. Men det er ikke bare i storidrettene anleggene mangler – det gjelder innen de fleste grener.

Da man sa nei til et OL i Oslo i 2022 sa man også nei til en god mulighet til å få fart på utbyggingen i hovedstadsområdet. Derfor er det ekstremt viktig at man fortsetter arbeidet inn om en kraftig opprusting av idresanleggene – og det over hele landet. Det er selvsagt ikke slik at det kun er i Oslo man har behov for flere idrettsanlegg – selv om behovet også her er skrikende.

Idrettssyret har vedtatt å jobbe for å få en milliard kroner ekstra årlig til anlegg over hele landet, og disse midlene skal komme via statsbudsjettet de neste sju årene. Det er dermed en stor jobb som venter hele idretts-Norge med å overbevise politikerne om at dette er vel anvendte penger. Det burde i slett ikke være noen umulig oppgave å overbevise de folkevalgte om at en investering i idrett og helse er vel anvendte penger. Men det er uansett en anselig sum som balanseres opp mot andre gode formål.

Det er hevet over enhver tvil at behovet finnes rundt om i alle deler av vårt langstrakte og idrettsglade land. For sju milliarder kroner ekstra klarer man å bygge ut noe som virkelig monner.