Caverion får fagopplæringspris

Oslo kommunes fagopplæringspris 2014 går til den tekniske entreprenøren Caverion.

Det skriver Oslo kommune i en pressemelding torsdag.

– Vi trenger samfunnsengasjerte lærebedrifter som følger opp lærlingene og gir de solid opplæring. Årets fagopplæringspris går til entreprenøren Caverion som har et stabilt og høyt antall lærlinger og som ivaretar disse på en flott måte, sier Anniken Hauglie, byråd for kunnskap og utdanning.

Investering i fremtiden

Oslo kommunes fagopplæringspris til beste lærebedrift ble innstiftet i 1996. Byrådet i Oslo skriver i pressemeldingen at de håper prisen skal stimulere lærebedrifter til å ivareta fagopplæring av høy kvalitet og samtidig utrykke anerkjennelse for den bedriftsopplæringen som fører frem til svenne-/fagprøve.

I sin begrunnelse av Caverions tildeling av prisen, fremhever juryen at i tillegg til å være meget bevisst på å ta inn lærlinger, gir de ungdommene god oppfølging som gir utslag i trivsel og gode resultater. Bedriften satser også på kvinnelige lærlinger i mannsdominerte fag.

– Kommunen ønsker at flere bedrifter skal se at lærlinger er en investering i fremtiden slik Caverion gjør det, sier Hauglie.

Ressurskoordinator hos Caverion, Dag Hesland, har vært ansvarlig for å rekruttere og følge opp lærlingene i Oslo siden 1997.

- Denne prisen er den største utmerkelsen du kan få, jeg er ydmyk og stolt på samme tid.

- Vi er i hard konkurranse med alle andre opplæringsbedrifter i Oslo, så at vi i Caverion fikk denne prisen er en fantastisk bekreftelse på at det arbeidet vi gjør er riktig, sier Hesland.

Utmerkelsen inspirerer

Adm. direktør for Caverion, Knut Gaaserud, er stolt av å motta prisen for beste lærebedrift.

- Det er flott at Oslo Kommune ser at Caverion tar lærlinger på alvor. Denne utmerkelsen inspirer oss til å fortsette vårt målrettede arbeide med lærlinger. Ikke bare i Oslo, men ved samtlige av våre nærmere 60 avdelinger i Norge.

- Lærlingordningen er en viktig rekrutteringskanal for Caverion. I tillegg har vi et viktig samfunnsansvar, og en plikt til å bidra med et godt utdanningstilbud til unge mennesker.

- Våre beste fagfolk har gått i læra, og de er i dag blant de som bidrar betydelig til selskapets verdiskapning. Mange sitter også som ledere og prosjektledere, men har ikke glemt sin tid som lærlinger.

Hos oss er lærlingene en investering for fremtiden, understreker en fornøyd Gaaserud.

Skal stimulere fagopplæringen

Oslo kommunes fagopplæringspris til beste lærebedrift ble innstiftet i 1996. Byrådet ønsker at prisen skal stimulere lærebedrifter til å ivareta fagopplæring av høy kvalitet og samtidig utrykke anerkjennelse for den bedriftsopplæringen som fører frem til svenne-/fagprøve.

Det var foreslått seks kandidater til årets fagopplæringspris. Det er yrkesopplæringsnemnda som har vurdert kandidatene. Prisen vil bli delt ut 20. november i rådhuset i forbindelse med årets fag- og svennebrevarrangement.

Lærlingeløft

Antallet nye lærekontrakter i Oslo kommunes virksomheter vil i år komme opp i 200. Dette utgjør, ifølge pressemeldingen, en vekst på 67 prosent fra 2011. Oslo kommune skal også legge til rette for å ha kapasitet til å ta imot 355 nye lærlinger årlig fra 2015, heter det i meldingen.

Det var foreslått seks kandidater til årets fagopplæringspris. Det er yrkesopplæringsnemnda som har vurdert kandidatene. Prisen vil bli delt ut 20. november i rådhuset i forbindelse med årets fag- og svennebrevarrangement, skriver Oslo kommune i pressemeldingen.