Administrerende direktør Klaus-Anders Nysteen i Entra har tro på Stavanger.

Entra-sjefen: – Ikke urolig for Stavanger

Fallende oljepriser og nedskjæringer i oljesektoren uroer ikke Entra som har investert milliarder i oljehovedstaden Stavanger. – Jeg tror folk i Oslo er mer engstelige enn hva man er i Stavanger, sier Entra-sjef Klaus-Anders Nysteen.

Så sent som i desember i fjor brukte Entra 1,3 milliarder på å kjøpe halvparten av Hinna Park i Stavanger.

Selskapet har også startet byggingen av Gullfaks samme sted – et 17.800 kvadratmeter stort kontorbygg til 500 millioner. Bygget blir den norske hovedbasen til det tyske olje- og gasselskapet Wintershall.

Men til tross for uro i oljesektoren, mister ikke Entras administrerende direktør Klaus-Anders Nysteen nattesøvnen av den grunn.

– Det er interessant å observere at mange tror at oljeprisen har vært på 100 dollar bestandig. For fire år siden var den på omtrent samme nivå som i dag, og da Helge Lund begynte i Statoil for 10 år siden, så var den nede i 20 dollar. Hukommelsen er kort, og Norge har klart seg bra i mange år på oljeprisene vi ser i dag, sier Nysteen til Byggeindustrien.

Mer uroet i Oslo

Han legger likevel ikke skjul på at oljeindustrien er en viktig næring – også for Entra.

– Vi skjønner at oppmerksomheten er stor rundt temaet, men når det er sagt så merker vi stor forskjell i stemningen når du er i Oslo og når du er i Stavanger, sier Nysteen.

– Mener du man sitter i en boble i Oslo?

– Jeg tror i alle fall folk i Oslo er mer engstelige enn hva man er i Stavanger.

– Brusselkontoret AS sier til Aftenposten at Stavanger står i fare for å bli som den amerikanske katastrofebyen Detroit om ikke politikerne følger med i timen, hva tenker du om en sånn påstand?

– Nei, det har jeg ingen tro på. Oljeinvesteringene for 2015 kommer til å ligge på et veldig høyt nivå, omtrent som de var i 2012 og Statoil er det selskapet som har funnet mest olje i 2013. Jeg tror på høye investeringer i oljesektoren også fremover, sier Nysteen og understreker at Stavanger har mer å by på enn bare olje og gass.

– Det er en av de fire største byene i landet. De har et universitet, de har et stort sykehus, regionen er sterk, og de har flere store næringer i blant annet shipping og fiskeri. I tillegg har de et stort engineering-miljø, så jeg er ikke superengstelig, sier Entra-sjefen.

– Hinna Park har de riktige kvalitetene

Han mener det viktigste med Stavanger er å treffe på de riktige micromarkedene.

– Jeg mener Stavanger sentrum og Hinna Park har de kvalitetene som skal til, mens utfordringene er større andre steder – som for eksempel på Forus. Vellykket byutvikling handler om å ha både kontor, bolig, handel, skole og kultur på ett sted, noe du finner i Hinna Park, sier Nysteen.

Gode tall for tredje kvartal

Nysteen og Entra kunne presentere gode tall under sin første kvartalspresentasjon som børsnotert selskap torsdag morgen. 

Selskapet hadde 13 prosent økning i leieinntektene og 20 prosent vekst i resultat fra eiendomsdrift. Veksten kommer ifølge selskapet blant annet fra ferdigstillelse av prosjekter, netto kjøp av eiendommer og en underliggende like-for like-vekst på 2,7 prosent. 

520 millioner i pluss

Resultat fra eiendomsdrift utgjorde 344 millioner kroner, mot 286 millioner i tredje kvartal i 2013. Positiv verdiendring av eiendomsporteføljen utgjorde 354 millioner kroner, mot negative 102 millioner i samme kvartal i fjor.

Resultat før skatt endte på 520 millioner kroner, mot 107 millioner i fjor, mens resultat etter skatt endte på 368 millioner kroner i kvartalet, mot 79 millioner kroner i fjor.