Foto: Gaute B. Iversen / Weber Leca

Forsinket høvding fikk ekspressfasade

Leilighetsprosjektet Nye Høvdingen har hentet inn forsinkelser ved hjelp av det raske fasadesystemet Weber VentiGuard.

Det skriver Weber Leca i en pressemelding på nettsiden mynewsdesk.com.

– Vi fikk dårlig tid og trengte et raskt system, for å bli ferdig i tide. Weber VentiGuard har spart oss for mye tid, forteller Øystein Alstad i Trondheim Murservice i pressemeldingen.

Vertshuset Høvdingen i Melhus ble revet i fjor, og på tomten bygges nå et leilighetsbygg med næringsvirksomhet på bakkeplan.

– Prosjektet har blitt litt forsinket. Vi har ikke fått komme til når vi skulle. Ved å bruke VentiGuard har vi tatt igjen noe av forsinkelsene og fått en fin fasade, forteller prosjektleder Øystein Alstad.

Fasaden på Nye Høvdingen er delvis en pusset overflate og delvis tre. På de pussede overflatene var det planlagt å bruke VentiGuard Extreme, men her valgte man i stedet å teste ut den nye fasadeløsningen, Weber VentiGuard, som, ifølge Weber, er et raskere og mer kostnadseffektivt system.

– Dette er det første prosjektet vi har brukt VentiGuard på, og vi er veldig fornøyd. Overflaten er like fin som på andre fasadesystemer og man kan fint påvirke sluttresultatet ved å bruke forskjellige verktøy og teknikker, sier Alstad.