– Vi er nå spent på hvordan man dimensjonerer og innretter Bygg 21s videre funksjon. Ved å gi Bygg 21 tillit og styrke vil et godt sekretariat kunne ha en drivende kraft og fylle den viktige oppgaven det er å skape entusiasme og kollektiv innsats både i den kritiske oppstartsfasen og over i en fase med nødvendig tempoøkning, sier Egil Skavang. (Foto: Trine Hisdal)

– Godt fornøyd med Bygg21-strategien

Arkitektbedriftene er godt fornøyd med at strategien som ble overlevert Kommunal- og moderniseringsdepartementet av Bygg 21 mandag har hele bygg- og eiendomsnæringen i ryggen.

– Det var ikke opplagt etter den åpne bestillingen som kom fra Regjeringen til Bygg 21 i Stortingsmelding 28, «Bedre bygg for et bedre samfunn» og som belyste mange utfordringer på mange områder, noe som også viste seg å prege prosessene, sier adm. dir. Egil Skavang i Arkitektbedriftene.

Han mener at dokumentet «Sammen bygger vi framtiden» er blitt et solid grunnlag for å utvikle næringen både på kort og på lang sikt.

– Vi er nå spent på hvordan man dimensjonerer og innretter Bygg 21s videre funksjon. Ved å gi Bygg 21 tillit og styrke vil et godt sekretariat kunne ha en drivende kraft og fylle den viktige oppgaven det er å skape entusiasme og kollektiv innsats både i den kritiske oppstartsfasen og over i en fase med nødvendig tempoøkning, legger Skavang til.

Han peker på at dette igjen krever et tilrettelagt virkemiddelapparat som gjør det enkelt for næringen å hente nødvendig finansiell støtte.

– Flere initiativer ligger allerede på bordet og både forskningsmiljøene og næringen har forberedt prosjekter som har direkte forankring i prioriteringene som er fremkommet i Bygg 21s prosesser og strategi. Dette blir den første prøvesteinen på samarbeidet mellom næring og myndigheter, noe Bygg 21 er ment å være, sier han.

– Vi som var til stede ved overleveringen av strategien fikk høre en engasjert statsråd som var tydelig på forventningene til næringen, men som samtidig bekreftet at næring og myndigheter gjennom Bygg 21 har et felles ansvar for å definere målsetninger og for å legge godt til rette for at hele næringen kan legge skulderen til, utdyper Skavang.

Han sier at de når er klare til å bidra i den videre prosessen.

– Arkitektene, Bygg 21 og Prosjekt Norge har åpent hus om «X-trem oppussing av byggeprosessen» 3. desember. Det er ingen grunn til å lene seg tilbake – meld dere på - vi er i gang, sier Skavang.