- Ikke nok med veiutbygging

Drammensregionen opplever landets nest største befolkningsvekst, og veinettet er presset. Det holder ikke å bygge seg ut av problemet, mener byutviklerne.

– Det er ikke mulig å bygge seg ut av trafikkproblemene i Drammensregionen med flere eller bredere veier. Det er det hverken plass eller penger til, sier prosjektansvarlig for Buskerudbyen, Tore Askim i en artikkel pånrk.no.

I en undersøkelse gjennomført av Buskerudbysamarbeidet har 2.500 innbyggere tatt stilling til trafikkutviklingen i fylket, og 63 prosent mener det har blitt mer trafikkproblemer de siste to årene.

– Drammensregionen har den nest største befolkningsveksten i Norge, med 23 prosent økning i folketallet de neste 15 årene, og beregninger viser at trafikken kommer til å øke med 40 prosent, sier Askim til NRK.

Askim understreker at kun den kombinerte effekten av utbygging og flittigere bruk av kollektivtransport vil kunne ta unna for det forventede og allerede økende presset på Buskerud-veiene.

– Vi må finne løsninger som passer for alle. Hvis buss, tog, og sykling blir lett og effektivt, vil mange velge det. Men for mange passer det fortsatt best å bruke bilen, og det er helt greit. Vi må ha et veinett som fungerer. men hvis flere tar sykler eller tar bussen, blir det bedre plass på veiene. Trafikken kommer til å øke mye, men det meste av denne økningen må komme ved at folk bruker buss, tog og sykkel. Hvis ikke kommer vegnettet til å sprenges, uansett hva vi gjør, sier Askim.