Starter BREEAM-nettverk i Bergen og Trondheim

Etter tre år i markedet har BREEAM-NOR etablert seg som et populært klassifiseringssystem blant utbyggere som ønsker å dokumentere miljøkvalitet i sine bygg.

Norwegian Green Building Council (NGBC) opplever i dag at det registreres BREEAM-prosjekter over hele landet. Dette påvirker hele verdikjeden innen bygg og eiendom.

– Med så mange brukere av BREEAM spredt over hele landet ser vi også at det er behov for lokale møteplasser for lokale brukere av BREEAM-NOR. Derfor ønsker vi å bistå i opprettelsen av lokale BREEAM-nettverk i Bergen og Trondheim, sier daglig leder i NGBC, Kjersti Folvik.

Initiativet kom fra BREEAM Support Rogaland, som i over to år på frivillig basis har promotert BREEAM-NOR med stor suksess i og rundt Stavanger.

– Vi registrerer at lokale brukere av BREEAM har hatt en egen møteplass for å utveksle kunnskap og erfaringer Rogaland. Dette har bidratt til stor entusiasme for BREEAM i regionen og vi ser også at brukere av BREEAM andre steder i Norge har ønsket å delta i nettverket i Rogaland, sier Folvik.

Senest i vår sto BREEAM Support Rogaland bak arrangementet Grønn frokost, som tiltrakk seg nesten 150 lokale BREEAM-entusiaster.

– Vi merker at BREEAM trekker stor oppmerksomhet rundt om i landet og vi ønsker fortsette suksessen fra Stavanger ved å bistå til at flere lokale BREEAM-nettverk ser dagens lys, sier Folvik, som oppfordrer alle med engasjement for BREEAM til å delta på oppstartsmøte i Bergen 20. oktober og i Trondheim 27. oktober.

Møtet i Bergen avholdes 20. oktober hos NCC i Fjøsangervegen 68, kl. 12:30-14:40.

Møtet i Trondheim avholdes 27. oktober hos NCC i Ingvald Ystgaards veg 23, kl.12:00 – 14:00.