– Med den forestående ombyggingen vil trafikksikkerheten få vesentlig bedre kår. Samtidig vil situasjonen for fotgjengere og syklister bli kraftig forbedret, sier direktør i Isachsens anleggsdivisjon, Kent Jensen.

Isachsen bygger om fv 35 Nordbyveien

Tidligere i høst ble det klart at Statens vegvesen innstilte Isachsen Entreprenør til ombyggingsoppdraget av Nordbyveien. Nå er kontrakten signert, og oppstart vil finne sted i løpet av uke 44-45.

Fylkesvei 35 er også kjent som Nordbyveien. Veien krysser kommunegrensen mellom Ski og Ås, den aktuelle vegstrekningen som skal ombygges berører derfor begge kommuner.

– Fv 35 er i dag en av hovedvegene i øst-vest retning i den nordre delen av Follo-regionen. Strekningen har svært varierende veistandard, og har over tid vært veldig ulykkesbelastet. Med den forestående ombyggingen vil trafikksikkerheten få vesentlig bedre kår. Samtidig vil situasjonen for fotgjengere og syklister bli kraftig forbedret, uttaler direktør i Isachsens anleggsdivisjon, Kent Jensen.

Nordbyveien har fra gammelt av vært hovedinnfartsåren mot Ski sentrum fra vest. I 2007 ble en god del av trafikken overtatt av fylkesvei 154, også kjent under navnet Søndre Tverrveg. Med tiltakene som nå gjennomføres vil Statens vegvesen redusere gjennomgangstrafikken i Nordbyveien ytterligere.

– Til sammen skal cirka 2 kilometer av Nordbyveien bygges om. Blant annet skal det etableres tosidig løsning med sykkelfelt og fortau, det skal utbedres busslommer samt også etableres opphøyde gangkryssinger. I tillegg skal det bygges tre nye rundkjøringer, samt at eksisterende rundkjøring ved Oppegårdsveien skal bygges om, forteller Jensen.

Oppdraget innebærer også oppføring av en rekke nye murer og enkelte nye støyskjermer. I tillegg skal det gjennomføres tilpasninger av eksisterende sideveger.

– Prosjektets oppdragsportefølje passer godt til våre kjernekompetanseområder; Isachsens anleggsdivisjon er godt rustet til å løse denne type infrastrukturoppdrag. Samtidig innebærer tildelingen av Nordbyveien-oppdraget også en milepæl for vår Oslo-avdeling, som skal gjennomføre oppdraget; dette er Isachsen Oslos hittil største kontraktsinngåelse. Vi gleder oss til å ta fatt på oppdraget, og ser frem til sammen med Statens Vegvesen å bidra til at strekningen får en økt trafikksikkerhet, samt ikke minst gleder vi oss til å tilføre økt fremkommelighet for myke trafikanter, avslutter divisjonsdirektør i Isachsen, Kent Jensen.

Kontrakten har en verdi på 98, 5 millioner kroner.