Treindustrien øyner håp for raskere E16-utbygging

I regjeringens budsjettforslag er det satt av midler til planlegging av prosjektet E16 Skaret–Hønefoss, og det er Treindustrien fornøyd med.

Treindustrien mener det er av svært stor betydning for Ringeriksregionen at man nå kommer i gang med planlegging av ny E16.

- For Treindustriens bedrifter betyr det mye for konkurranseevnen at vilkårene for transport bedres både for tømmer og ferdigvarer. At regjeringen også tar til orde for flerårige budsjetter knyttet til samferdselstiltak gir håp om raskere gjennomføring av prosjekter, sier adm. direktør i Treindustrien Heidi Finstad Kielland.

– Treindustrien hadde ventet en mer målrettet satsing på en økonomisk politikk som fremmer bruk av fornybare ressurser. Regjeringen hevder at redusert formueskatt vil kunne styrke tilgangen på kapital til nye investeringer som bidrar til å realisere det grønne skiftet i næringslivet. For å oppnå denne effekten må øvrige rammebetingelser i større grad målrettes. Vår forventning er at stortinget vil sørge for en tydeligere satsing på miljøtiltak som fremmer bruk av fornybare ressurser, legger hun til.

Treindustrien savner en tydeligere konkretisering av innholdet og lovnadene i Regjeringsplattformen på flere viktige områder.