– Entra forventes å bli en av de største børsnoteringene i Norge i år sier næringsminister Monica Mæland. Foto: Nærings- og fiskeridepartementet

Entra på børs 17. oktober - verdsettes til rundt 10 milliarder

Nærings- og fiskeridepartementet planlegger å notere Entra på Oslo Børs fredag 17. oktober.

Salget av inntil 125 millioner nye og eksisterende aksjer er i gang. Både privatpersoner og profesjonelle investorer kan nå kjøpe aksjer i et av Norges ledende eiendomsselskaper.

– Entra forventes å bli en av de største børsnoteringene i Norge i år. Dette blir et viktig skritt for å bidra til mangfold og økt privat eierskap. Jeg ønsker også å legge til rette for at flere nordmenn skal eie aksjer. Men alle som vurderer å kjøpe aksjer i Entra må gjøre sine egne vurderinger av risikoen ved å investere penger i aksjer på børs, sier næringsminister Monica Mæland.

Entra er blant de største eiendomsselskapene i Norge og er markedsleder innenfor kontoreiendom. Staten legger vekt på at børsnoteringen gjennomføres på en måte som både ivaretar selskapets interesser og statens verdier til det beste for samfunnet.

Inntil ti prosent av aksjene som selges i forbindelse med børsnoteringen kan selges til allmennheten. Dette er på linje med andre større børsnoteringer i Norge. Aksjene i Entra forventes solgt til en pris på mellom 61 og 72 kroner per aksje. Dette innebærer en verdsettelse av statens aksjer i selskapet til mellom cirka 8,7 og 10,2 milliarder kroner. Det er lagt opp til at staten selger mellom 40 og 80 millioner av sine 142,2 millioner aksjer i transaksjonen, gitt full utnyttelse av overtildelingsopsjonen. Antall aksjer som selges vil avhenge av prisen som oppnås. I tillegg utstedes nye aksjer i Entra til en verdi begrenset oppad til 2,7 milliarder kroner. Avhengig av pris, vil emisjonen utgjøre inntil 44,3 millioner aksjer.

– Entras forretningsstrategi er å levere lønnsom vekst, ha høy kundetilfredshet og å være bransjeledende på miljø. Selskapet har en sterk og erfaren ledelse og er godt forberedt for en børsnotering. Entra har gode forutsetninger for å levere resultater og bør være et attraktivt selskap for private og institusjonelle investorer. Styret mener at tilgang til og eksponering mot kapitalmarkedet vil være positivt for selskapets videre vekst og utvikling, sier styreleder Siri Hatlen.

– Entra er markedsleder i Norge på kontoreiendom. Selskapet forvalter en stor portefølje av fleksible og attraktive kontoreiendommer, og har lange leiekontrakter med solide kunder både fra offentlig og privat sektor. Våre medarbeidere har betydelig erfaring med drift og utvikling av kontoreiendom. Samlet danner dette et godt grunnlag for fortsatt lønnsom vekst, sier administrerende direktør i Entra Klaus-Anders Nysteen.

Stortinget har gitt fullmakt til at staten kan selge alle sine aksjer i selskapet. Det forventes at statens eierandel etter børsnotering ved et maksimalt salg av aksjer vil bli rundt 34 prosent.

Allmennheten og ansatte i Entra som kjøper aksjer, vil på visse betingelser som er omtalt i prospektet motta bonusaksjer i selskapet.

Tilbudet gjelder fra mandag 6. oktober klokken 09.00, og har forskjellig varighet (med forbehold om endringer):

For allmennheten med bestillingsblankett: Frem til onsdag 15. oktober klokken 12.00.

For allmennheten med elektronisk bestilling: Frem til torsdag 16. oktober klokken 12.00.

For institusjonelle investorer: Frem til torsdag 16. oktober klokken 15.00.

For ansatte i Entra: Frem til onsdag 15. oktober klokken 12.00.

ABG Sundal Collier, Goldman Sachs International og Swedbank er engasjert som finansielle rådgivere og tilretteleggere for privatiseringen av Entra. Danske Bank, Handelsbanken Capital Markets og Kempen & Co er engasjert som medtilretteleggere. DNB Markets er engasjert som Nærings- og fiskeridepartementets finansielle rådgiver.