Foto: NAML

Elveparkene er Årets grønne park

NAML har utnevnt Elveparkene i Drammen til Årets grønne park 2014.

Det skriver NAML (Norske Anleggsgartnere – miljø og landskapsentreprenører) i en pressemelding.

Den 26. prisen for Årets grønne park, etter at prisen ble innstiftet i 1989, går til Elveparkene i Drammen.

Prisen deles ut med grunnlag i høy estetisk og bruksmessig verdi, sett i sammenheng med omgivelsene, fagmessig høyt nivå på skjøtsel og drift av parken, samt god tilgjengelighet for allmennheten.

Om årets vinner skriver NAML:

«Elveparkene i Drammen er resultatet av en målrettet og langsiktig strategi i Drammen kommune om å utvikle elvebreddene i Drammen til et rekreasjonsområde for byens befolkning. Det er siden slutten av 1990-årene bygget en sammenhengende grønnstruktur med gang- og sykkelveiforbindelse på begge sider av Drammenselva. Dette har skjedd samtidig med at deler av bebyggelsen på Strømsøsiden er blitt fornyet med en blanding av boliger og offentlige bygg. Enkelte gamle industribygg har blitt rehabilitert og fått ny funksjon. De to bydelene har blitt knyttet bedre sammen med ny gangbru ved det nye biblioteket og gangforbindelse ved elveutløpet til fjorden. Dette har vært en lang prosess hvor svært mange landskapsplanleggere og entreprenører har vært involvert».

Elveparken har, ifølge pressemeldingen fra NAML, vært en ubetinget suksess.

«Den har gitt byen befolkning et nytt og attraktivt rekreasjons- og aktivitetsområde som den har visst å sette pris på. Innslag av spennende skulpturer, sitteplasser, treningsapparater og lekeapparater for barn gir tilbud til ulike brukergrupper. Elva gir liv og skiftende sansesinntrykk», skriver NAML i pressemeldingen.

Foto: NAML