Trond Joelson

Bjørvika-bygg vant prestisjetung pris

Terrassebygget ”The Carve” i Bjørvika vant klassen for beste boligprosjekt under verdens største arkitekturfestival i Singapore.

- Dette er kjempemorsomt og en fjær i hatten både for oss, arkitektene og de som bor i bygget, sier administrerende direktør Rolf Thorsen i Oslo S Utvikling.

Det er World Architecture Festival (WAF) som står bak prisen. Hvert år mottar WAF utallige påmeldinger og nominerer så rundt 200 prosjekter som konkurrerer om prisene i ca. 20 kategorier.

Høyt nivå

I et finaleheat med 14 andre boligprosjekter fra blant annet USA, Australia, Storbritannia, Sveits, Mexico, Kina og Canada, gikk ”The Carve” helt til topps. Denne prisen kommer på toppen av at samme prosjekt i vår var finalist i klassen for beste boligprosjekt under den internasjonale konkurransen MIPIM Awards.

Prosjektet har på kort tid fått mye internasjonal oppmerksomhet og anerkjennelse. Det er åpenbart at det internasjonale arkitektmiljøet har fått øynene opp for at det skjer spennende ting i Oslo. I tillegg viser det at Norge har en arkitektstand som holder et svært høyt nivå, sier Thorsen.

Stor anerkjennelse

Bygget er tegnet av det norske arkitektfirmaet a-lab og er det nyeste i Barcode-rekken. Det rommer deler av DNBs nye hovedkvarter i nedre del og seks boligetasjer i øvre del av bygningskroppen.

Akkurat i dag var vi mest spent på om bygget ville bli innstilt til Oslo Bys Arkitekturpris 2014.

I stedet fikk vi beskjed om at prosjektet mottar en anerkjent internasjonal arkitekturpris. Dette er en stor anerkjennelse for alle involverte, sier arkitekt i A-lab, Luis Fonseca, som var til stede under prisutdelingen i Singapore.

Eneste norske

Foruten a-lab er Snøhetta det eneste norske arkitektfirmaet som tidligere har vunnet den prestisjetunge prisen for et ferdigstilt bygg i WAF Awards, med operabygget i Bjørvika i 2008 (beste kulturbygg) og Villreinsenteret på Dovre i 2011 (beste besøkssenter).

a-lab vant også WAF Awards 2013, da med Statoil-bygget på Fornebu i kategorien for beste kontorbygg.