SV vil bolighaier til livs

SV ønsker å forby boligspekulasjonen som rammer flere nabolag i Oslo.

Mandag skrev Dagsavisen at naboer på Stovner og Vestli fortviler over boligspekulasjon som ødelegger bomiljøet. Bolighaier kjøper opp familieleiligheter, bygger dem om og leier ut til østeuropeiske arbeidsinnvandrere.

Ifølge styreleder i Vestlibakken boligsameie, Tommy Stürtzel, er om lag 10 prosent av leilighetene i området overtatt av spekulanter. Opptil 16 mann bor sammen i trange leiligheter, og naboene klager på forsøpling, manglende dugnadsinnsats og bråk fra leilighetene.

– Stovnersaken viser at det er galskap når regjeringen fremmer lovforslag for å få mere av dette. De er helt på feil spor i boligpolitikken, sier stortingsrepresentant Karin Andersen (SV) til Dagsavisen.

Arbeiderpartiet vil endre loven for å stoppe spekulantene. Nå vil også SV problemet til livs.

– Det må bli ulovlig å dele opp leiligheter på denne måten. Disse boligspekulantene får bygge hybelhus hvis de ønsker å tjene penger på det og ikke ødelegge familieleiligheter, sier Karin Andersen.

Kilder Dagsavisen har vært i kontakt med sier de opplever å stå maktesløse i å kunne forhindre at deler av nabolaget blir bygd om til hybelhus. Flere vurderer også å flytte på grunn av dette.

Hevder bolighaier ødelegger bomiljøer i Oslo