Trapphuset i Trondheim. Ill: Cadman for Pir II

Rom Eiendom og Skanska signerte totalentreprisekontrakt om Trapphuset

Fredag 5. september undertegnet Rom Eiendom AS og Skanska Norge AS kontrakten på byggingen av Trapphuset på Trondheim S. Trapphuset blir Norges første næringsbygg som bygges over jernbanespor.

Fakta

Totalentreprenør: Skanska Norge AS

Arkitekt: Pir II Oslo AS

Prosjektledelse: Optiman Prosjektledelse AS
Rådgivende ingeniør bygg: Aas-Jakobsen Trondheim AS

Byggestart er oktober 2014 og ferdigstilles januar 2016. Næringsbygget inneholder ca. 3000 kvadratmeter for næring, i tillegg vil det bli en kombinasjon av handel og service på 1600 kvadratmeter.

Trinnløs adkomst fra Sjøgangen

Trapphuset skal ha fire etasjer på bakkeplan hvor plan 3 vil få direkte adkomst fra Sjøgangen. Over jernbanesporet blir det to etasjer. I tillegg skal to trapper bygges fra Sjøgangen til plattformene.

Rom som knutepunktsutvikler

Rom eier, utvikler og forvalter store, sentrale områder i og ved kollektivknutepunkter i mange norske byer. Det anslås at flere millioner vil trafikkere knutepunktet Nye Trondheim S når det er ferdig utviklet.

Trondheim transformeres

– Bygging av nye arbeidsplasser, boliger, handel og service med nærhet til kollektivknutepunkt gir Trondheim mange gevinster som redusert bilbruk, attraktive arbeidsplasser med en sentral plassering og økt tilgjengelighet til handel og service, forteller Petter Eiken, administrerende direktør i Rom Eiendom, som mener Trondheim er en av de mest spennende byene der det skjer store forandringer i sentrum og rundt stasjonen.

– Gjennom en vellykket samspillfase med prosjektutvikling har vi sammen med Rom Eiendom lagt grunnlaget for et virkelig spennende prosjekt på Trapphuset. Skanska er svært glad for å sammen med en så viktig kunde ha skapt et bærekraftig og profilert prosjekt. Både tomt og beliggenhet er unike, men teknisk utfordrende. Vi får her benytte vår spesialkompetanse både på miljø/grønt og tekniske løsninger. Vi ser frem til å realisere et komplekst prosjekt med grønt fokus som vil videreutvikle og gi et løft for et av de mest sentrale områdene i Trondheim, sier Trond Krogstadmo, regiondirektør i Skanska Bygg Trondheim.