Industrieventyret i Nord-Odal

Det er ikke godt å vite hvilke visjoner Geir og Odd Tjugum samt Svein Kjennerud hadde i 1976 da de grunnla Rescon – men det er ingen tvil om at det er blitt litt av et industrieventyr i Nord-Odal.

I løpet av de senere årene har Mapei investert store summer i hypermoderne produksjonsanlegg, laboratorier og så videre.

Tjugum-brødene og Kjennerud hadde spenstige mål for virksomheten, som stadig har vokst i styrke, og ble tidlig en meget viktigarbeidsplass i Hedmark-kommunen. Nå er de den største private arbeidsplassen i Nord-Odal.

Det var nok enkelte som var noe skeptiske da Mapei kom inn på eiersiden og etter hvert kjøpte hele selskapet. Ville det italienske storkonsernet fortsette å satse dypt inne i de norske skoger? Svaret ga seg ganske tidlig – Nord-Odal er blitt Nord-Europas hovedsete i Mapei, noe de også har vist gjennom de store investeringene som er gjort de senere årene. Det er blant annet bygget opp nytt distribusjonssenter, laboratorium, og nå skal det investeres ytterligere 15 millioner kroner i nytt produksjonsanlegg.

Det er derfor ingen fare for at industrieventyret skal ende – selskapet omsetter for stadig mer og teller i dag rundt 200 ansatte. De leverer til hele landet og i en rekke utenlandske markeder. Kompetansen i Nord-Odal er høyt verdsatt både innad i konsernet men også på landets mange byggeplasser og anlegg. I en tid da mange velger å satse utenlands i lavkostland er det godt at noen fortsatt velger å bygge opp i Norge.