Regionvegsjef Torbjørn Naimak og Iñigo Núñez Blanco i OSSA signerte torsdag den 28. august kontrakten om bygging av tunnel gjennom Sørkjosfjellet. Foto: Torild Heimdal / Statens vegvesen

Spansk storkontrakt på Sørkjosfjellet

Det spanske selskapet Obras Subterráneas (OSSA) signerte torsdag den 28. august kontrakten med Statens vegvesen om bygging av den 4,6 kilometer lange tunnelen gjennom Sørkjosfjellet.

- Nå gleder vi oss til å komme i gang. Først skal vi gjennomføre samhandlingsmøter med entreprenøren, og så regner vi med at arbeidet starter i slutten av september, sier prosjektleder Gudmund Løvli.

Foruten selve tunnelen skal selskapet også bygge ca. én kilometer veg utenfor tunnelen. Kontrakten har en verdi på drøye 415 millioner kroner (eks. mva.).

Tunnelen gjennom Sørkjosfjellet er en del av prosjektet E6 Langslett-Sørkjosen. Prosjektet omfatter også en utbedring av vegen mellom Langli og Langslett, inkludert krysset E6/fv. 866.

Den nye vegen vil gi langt bedre framkommelighet og redusere transportavstandene mellom Troms og Finnmark. Prosjektet er beregnet å koste nærmere 900 millioner kroner, og finansieres i sin helhet av statlige midler.