BNL: - Husk ENØK-fradraget, Erna

Miljøbevegelsen og Byggenæringen har dannet en felles allianse for å sørge for at regjeringen husker sitt løfte om skattefradrag for ENØK-tiltak i private hjem i det neste budsjettet.

Onsdag og torsdag avholder regjeringen sin budsjettkonferanse. De seks organisasjonene har nå sendt et felles brev til statsminister Erna Solberg.

Regjeringen har lovet å innføre skattefradrag for ENØK-tiltak i husholdningene i Statsbudsjettet for 2015. Onsdag og torsdag denne uken avholder regjeringen budsjettkonferanse, og en allianse bestående av seks aktører fra miljøbevegelsen og byggenæringen forventer at ENØK-løftet blir innfridd.

I et felles brev til statsministeren presiserer organisasjonene at dersom ordningen skal få noen virkning, må den omfatte et bredt spekter av mulige energitiltak som treffer folk flest. Slik sikrer man at ordningen blir en suksess og at man på sikt utløser et uhøstet effektiviseringspotensial i husholdningene.

- BNL tror på Erna Solbergs løfter om et ENØK-fradrag for boligeiere i statsbudsjettet for 2015, sier Jon Sandnes administrerende direktør i BNL.

- Vi forventer at det kommer skattefradrag på tiltak som folk flest har behov for og som er så stort at de faktisk setter i gang, sier Rannveig R. Landet, direktør for miljø- og energipolitikk i BNL.

Last ned brevet her:

Brevet er signert av disse aktørene:

Byggenæringens Landsforening (BNL)

Norsk Teknologi

Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL)

Naturvernforbundet

Zero Emission Resource Organisation (ZERO)

Bellona