<p>Konsernsjef Arne Giske i Veidekke ASA (f.v.), fotballpresident Yngve Hallén og adm. dir. Dag Andresen i Veidekke</p>Fotballpresident Yngve HallénKonfransier Jan Åge FjørtoftStyreleder Jan Halstensen i Ullevaal StadionIdrettspresident Børre RognlienØyvind og Odin Staveland (Vamp) underholdt.Landslagslegendene Tom Jacobsen og Pål Jacobsen fortalte om 2-1 sierien over England i 1981.

Nye Ullevaal Stadion offisielt åpnet (bildekarusell)

Onsdag ettermiddag ble nye Ullevaal Stadion offisielt åpnet av fotballpresident Yngve Hallén.

Fakta

Byggherre: Ullevaal stadion

Totalentreprenør: Veidekke Entreprenør

Prosjekteringsledelse: Vedal Prosjekt

Arkitekt: Arkitektene Astrup og Hellern

Landskapsarkitekt: Bjørbekk og Lindheim

Rådgivere: RI-B: Dr.Techn. Olav Olsen - RI-V: Unionconsult Boro VVS og Miljø - RI-E: Rejlers Elprosjektering - RI-Geo: Multiconsult - RI-Brann: Norconsult

Det er brukt i overkant av 200 millioner kroner på utbyggingen, som er gjennomført av Veidekke Entreprenør i en totalentreprise.

Konsernsjef Arne Giske i Veidekke ASA og adm. dir. Dag Andresen i Veidekke Entreprenør deltok begge på åpningen sammen rundt 150 andre gjester, blant dem representanter fra Oslo kommune,

Kulturdepartementet, Norges Idrettsforbund, Idrettens særforbund, Olympiatoppen,

fotballkretsene samt viktige samarbeidspartnere til norsk idrett.

– Det er blitt et flott anlegg og noe vi er stolte over å ha være med på å realisere, sier Giske og Andresen til Byggeindustrien. De forteller at det har vært en krevende utbygging, med et anlegg i full drift, og ikke minst med mange leietakerne og butikker som har vært berørt av utbyggingen.

– Vi er meget godt fornøyde med resultatet av utbyggingen. Nå er anlegget endelig fullt utbygd, og det har vært en krevende prosess. Jeg er derfor glad for at det var nettopp Veidekke som utførte jobben, sier fotballpresident Ynge Hallén til Byggeindustrien.

Gjennom utbyggingen er Vestre Sving (Bendit-svingen) nå blitt like høy som de tre øvrige tribunene. Utbyggingen har gitt 2.495 nye plasser for publikum, og ikke minst har man fått på plass en spektakulær glassbalkong som en del av den nye tribunen. Den ligger i den sydvendte delen av Bendit-svingen. Dette er balkong hvor gjester har panoramautsikt over hele stadion, og den er naturlig nok gitt navnet Ullevaal Panorama. Rommet ble innviet for en tid tilbake og man har fått gode tilbakemeldinger på bruken. Ullevaal Panorama vil kunne romme 500 personer og vil når det ikke er kamper brukes til kurs, konferanser, underholdning og bespisning i regi av UBC. Det var også her åpningsarrangementet fant stred. På kampdag har de som benytter seg av Ullevaal Panorama seter på tribunen rett utenfor.

Noe av det både fotballpresidenten og idrettspresident Børre Rognlien trakk frem i sine taler under åpningsarrangementet, var at dette nå i enda sterkere grad enn tidligere er blitt hele idrett-Norges felles hjem. Gjennom utbyggingen av de nye etasjene har det kommet til en rekke nye kontorlokaler som disponeres av særforbundene til NIF.

– Ferdiggjøringen av Ullevaal Stadion har vært veldig viktig for mange. Dette er hjemmet til hele fotballfamilien, og det er derfor veldig hyggelig at representanter fra alle de 18 fotballkretsene er representert her på åpningen, uttalte Hallén.

– Ullevaal har også utviklet seg til å bli langt mer enn en fotballarena – hele idretten er samlet her, og arenaen er blitt den administrative hovedstaden for norsk idrett. Det er blitt den store møteplassen, og dette er derfor en merkedag for et samlet idretts-Norge, slo Hallén fast.