Illustrasjon: Filter Arkitekter

Caverion med totalteknisk leveranse til Arendal Politistasjon

Caverion signerte en avtale med BRG Entreprenør verdt 27 millioner for å levere varme og sanitær, ventilasjon og klimaanlegg, kjøling, elektro, sikkerhet og automasjon for passivhuset Arendal politistasjon.

Det skriver Caverion i en pressemelding onsdag.

Caverion skal, ifølge meldingen, også levere tjenestene Design & Engineering, prosjektgjennomføring og prosjektledelse.

Politiets nye lokaler på 5.700 kvadratmeter blir skreddersydd for deres behov. Bygget vil inneholde blant annet publikumsekspedisjon, arrestavdeling, skytebane, treningsrom, møterom, kontorer og garderober. Det blir også etablert parkering for politiets tjenestebiler og for publikum.

Resirkulerer

Caverion er underleverandør for BRG Entreprenør, som er engasjert av byggherre Statsbygg.

Avdelingsleder i Caverion avdeling Prosjekt Sør, Mikal Klungland, forteller at for å bidra til energieffektivisering av Arendal politistasjon, skal Caverion levere varmepumper med vannbåren varme, samt aggregater med roterende brytere, som vil resirkulere opptil 80 prosent av varmen.

– Caverion leverer fleksible og energieffektive løsninger, som tar hensyn til hele livsløpet til bygg og industrianlegg, og sikrer bærekraftig bruk, sier han i pressemeldingen.

Alt integreres

– Med KlimaTak, vårt patenterte takelement, vil alle tekniske systemer integreres, inkludert ventilasjon, strøm, data, telecom, sprinkleranlegg og sentral støvsuger. Dette vil gi brukerne i

bygget behovsstyring av luft og temperatur og opprettholde forholdene inne på bygget i henhold til mål for energibruken, sier Klungland.

Caverions arbeid starter, ifølge pressemeldingen, i august 2014, og skal være ferdig i juli 2016.