Ill.: LINK Arkitekter/Brick

Storkontrakt til Betonmast i Bergen

Betonmast Bergen har signert avtale med BGO Bygg AS om bygging av nytt konferansehotell på Flesland.

Hotellet vil ligge like ved den nye hovedterminalen til Bergen Lufthavn Flesland. Kontrakten er på ca 600 MNOK ekskl. mva., og prosjektet gjennomføres som åpen-bok-entreprise, basert på NS 8407.

BGO Bygg AS har inngått leieavtale med Scandic, og med 23.650 m2 og 300 rom blir hotellet Scandics nest største konferansehotell i Norge. Hotellet får to konferansesaler med plass til hhv. 900 og 400 personer, samt 25 møterom. Bygget er på 6 etasjer, inkludert parkeringskjeller.

Bygget skal oppføres etter TEK 10, og energiklasse A.

- Hotellet skal bygges med spennende designløsninger, og være et miljøriktig bygg med blant annet geo-energi og solfangere til oppvarming og avkjøling, heter det i en melding fra Betonmast.

- Betonmast har i dag signert avtalen om å få bygge et skikkelig landemerke ved den nye terminalen på Flesland. Det har vært jobbet godt med dette hotellprosjektet i lengre tid, og det er en fantastisk oppgave som nå ligger foran oss i Betonmast og Betonmast Bergen, sier Jørgen Evensen, konsernsjef i Betonmast, etter signeringen i dag.

Grave- og sprengningsarbeidet startet i juli, og oppstart betongarbeider blir i desember. Med en byggetid på 32 måneder er planlagt ferdigstillelse april 2017.

- Dette har vært en stor dag for Betonmast Bergen. Vi er stolte og tilfredse over å ha fått på plass denne kontrakten. Prosjektet gjennomføres i en åpen-bok-entreprise, der vi skal videreføre det gode og konstruktive samarbeidet vi har hatt med byggherren, uttaler Arne Kleivdal, daglig leder i Betonmast Bergen. Vi har sammen utviklet et meget spennende konferansehotell med gode og rasjonelle løsninger. Vi gleder oss til gjennomføringen av dette flotte prosjektet, avslutter han.

F.v.: Arne Kleivdal (Betonmast Bergen), Tom Eide Knudsen (BGO Bygg) og Jørgen Evensen (Betonmast).