Knut Oscar Gilje

Knut Oscar Gilje ny direktør i NSO

Knut Oscar Gilje (50) tiltrer som direktør i Næringslivets sikkerhetsorganisasjon (NSO) den 1. oktober 2014.

Gilje er utdannet sivilingeniør fra NTNU. Han kommer fra stillingen som administrerende direktør i Safetec Nordic AS hvor han også har vært personal- og organisasjonsdirektør samt HR- og markedssjef.

Tidligere har Gilje jobbet med helse, miljø og sikkerhet i AS Oslo Sporveier og Transportbedriftenes Landsforening (NHO). Han har betydelig erfaring innen regelverksarbeid og myndighetskontakt. Fra arbeidsgiversiden var han engasjert i prosjektet ”Fra stykkevis og delt til enkelt og helt” (2001), med mål å forenkle HMS-regelverket.

Knut Oscar Gilje har etterutdanning i strategi og ledelse, kunnskapsforvaltning og kommunikasjons- og informasjonsarbeid. Fra selskapet S&J Informasjon AS har han også erfaring som tekstforfatter, rådgiver og prosjektleder.

NSOs oppgaver er å organisere og føre tilsyn med egenberedskapen ved virksomheter som kommer under forskrift om industrivern, i dag cirka 1100 virksomheter med mer enn 150 tusen sysselsatte.

Næringslivets sikkerhetsorganisasjon er faglig underlagt Justis- og beredskapsdepartementet gjennom Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, men er administrativt tilknyttet Næringslivets Hovedorganisasjon, NHO.