Harald Nikolaisen og Statsbygg er positive til seriøsitetsforslagene som ble lagt fram fredag. Arkivfoto: Frode Aga

Statsbygg støtter seriøsitetsforslagene

Administrerende direktør i Statsbygg, Harald Nikolaisen, støtter forslagene om å øke seriøsiteten i byggenæringen.

Fredag presenterte et felles utvalg fra byggenæringen rapporten "Enkelt å være seriøs" til Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Her skisseres tiltak som kan sikre kvalitet og redusere problemet med useriøse og dårlig kvalifiserte foretak i byggenæringen.

– Rapporten viser at tiden er inne for å ta et helhetlig grep for å bekjempe useriøs virksomhet og heve kvaliteten i bygge- og anleggsprosjekter, sier Harald Nikolaisen i en pressemelding.

Glade for grep

Han støtter rapportens konklusjoner og sier at det nå er stor enighet i næringen om å gjøre noe med den negative utviklingen med svart arbeid, skatteunndragelse og sosial dumping.

- Vi er derfor veldig glade for at regjeringen nå tar grep og inviterer oss som kjenner utfordringene, til å komme med forslag til forbedringer, sier Nikolaisen.

Blant de tiltakene som lanseres er en ny og mer omfattende ordning for sentral godkjenning, utvidelse av ID-kortet til også å omfatte kvalifikasjoner, samt økt og forsterket tilsyn.

Avgjørende at store aktører støtter opp

Statsbygg er en av landets største byggherrer og Nikolaisen mener det er avgjørende at alle de store aktørene i næringen støtter opp om de foreslåtte tiltakene.

- Skal vi oppnå resultater er det en forutsetning at alle er med. Hvis vi ikke er samstemte i dette arbeidet, blir det vanskelig å snu den negative utviklingen. Vi slutter oss til hovedgrepene i det som Byggenæringens Landsforening presenterte for regjeringen i dag. Dette er et meget godt sted å begynne!, avslutter Nikolaisen.