Konsernsjef Jesper Göransson i Peab er fornøyd med utviklingen siste halvår. (Arkivfoto)

Oppsving for Peab

Peab-konsernets operative nettoomsetning steg fra 19,5 milliarder svenske kroner til i underkant av 20,9 milliarder i første halvår i år. Driftsresultatet er også sterkere. Men ordreinngang og ordrereserve faller.

Det fremgår av Peab-konsernets halvårsrapport som ble publisert fredag.

Det operative driftsresultatet ble snudd til 657 millioner kroner fra -478 millioner sammenlignet med samme periode i fjor.

Positiv kontantstrøm før finansiering er på 802 MSEK (-199).

Fjorårets driftsresultat ble belastet med en engangskostnad på 920 millioner kroner.

Ordreinngangen i første halvår falt fra 18 789 til 16 668 millioner svenske koner, mens ordrereserven gikk fra 30 591 til 27 499 millioner svenske kroner.

– Det første halvåret har vært positivt for Peab. Handlingsprogrammet som ble gjennomført i 2013 har hatt god effekt, og virksomheten utviklet seg etter planen. Et sterkt svensk boligmarked bidrar til gode markedsutsikter, sier konsernsjef Jesper Göransson i halvårsrapporten.

– For husbyggingen i Norge forventes det en tilbakegang i 2014. Stabilisering av boligprisene i vår og offentlige incentiver kan styrke aktiviteten, sier han videre.

– For anleggsmarkedet er utsiktene stabile i Sverige og Norge, mens Finland blir vurdert å ha en svakere utvikling, sier Göransson.

PS! Som vanlig rapporterer ikke Peab egne tall for den norske virksomheten.