I høst er det oppstart på videre- og etterutdanningskurs i prosjekteringsledelse. Kurset vil ha to samlinger, en i Trondheim og en i Oslo. (Illustrasjonsfoto)

Starter kurs i prosjekteringsledelse

En rekke aktører innen byggenæringen har lenge jobbet med å få på plass et etter- og videreutdanningskurs i prosjekteringsledelse. Til høsten er det oppstart.

Fakultet for arkitektur og billedkunst ved NTNU har sammen med blant annet Arkitektbedriftene i Norge, Rådgivende Ingeniørers Forbund, Norske Arkitekters Landsforbund, Multiconsult, Faveo og andre bedrifter jobbet med å få på plass et såkalt EVU-kurs (etter- og videreutdanning) i prosjekteringsledelse.

Det har også vært et tett samarbeid opp mot Prosjekt Norge og NTNU Byggenæringens prosjektskole for å få til gode kurstilbud for bygge-, anlegg- og eiendomssektoren.

Prosjekteringslederrollen blir ifølge byggenæringen selv, viktigere fremover på grunn av økt kompleksitet i byggeprosesser. Hvilken kunnskap, kompetanse og ferdigheter du må ha for å kunne utøve denne rollen, vil bli drøftet gjennom to samlinger over tre dager i Trondheim og Oslo med oppstart høst 2014, samt en avsluttende dag med presentasjon av prosjektoppgave.

Tema innen planlegging og ledelse av oppgaver, ledelse av mennesker, gjennomføringsmodeller og muliggjørende teknologier er stikkord. I tillegg vil det bli lagt vekt på en tett læringssløyfe mellom deltaker, bedriften du jobber for og via øvelser og case.

Kursets mål er å bidra til at kursdeltakere utøver prosjekteringsledelse på en slik måte at prosjektene leveres med riktig resultat for aktører og kunde.

Mer info om NTNU Byggenæringens Prosjektskole finner duher