Daglig leder i VVS-foreningen, Thor-Jostein Egeland og kommunikasjons- og pressesjef for VVS-dagene, Jan Erik Røine reiser nå rundt i Norge med en spesialdesignet campingvogn, på leting etter selve kjernen i den norske vvs-bransjen – menneskene. (Foto: Lars Opstad)

Hyller vvs-bransjen med norgesturne

Frem til VVS-dagene 2014 åpner 22.oktober skal daglig leder i VVS-foreningen, Thor-Jostein Egeland og kommunikasjons- og pressesjef for VVS-dagene, Jan Erik Røine reise rundt i Norge med en spesialdesignet campingvogn, på leting etter selve kjernen i den norske vvs-bransjen – menneskene.

- Vår bransje har ansvar for et spesielt og viktig samfunnsoppdrag; Vi skal sikre at befolkningen får tilgang til de viktigste ressursene vi har i samfunnet, og vi skal utvikle nye og bærekraftige løsninger for å imøtekomme stadig skjerpede miljøkrav. Samtidig pågår det en rivende utvikling på produktsiden og byggeprosjekter, som vi bare kunne drømme om for noen få år siden, realiseres i ekspressfart, sier daglig leder i VVS-foreningen, Thor-Jostein Egeland.

Bak alt dette står den norske vvs-bransjen. Men hvem er de som sikrer rent vann, varme, ren luft, utvikler nye produkter og løsninger og flytter grensene i byggeprosjektene?

- Det er de vi er på leting etter. Det er de som er vvs-bransjen, svarer Egeland.

Stikkord for reisen er samhold, identitet, stolthet og tilhørighet.

- Vi vil finne ut hva det er som driver oss. Vi skal jakte på drivkreftene – det som binder oss sammen, bygger oss opp og trekker oss videre.

On Tour

Reisen startet i Oslo mandag 18.august hos Brødrende Dahls servicesenter på Bryn.

- Brødrene Dahl er en stor og viktig aktør i vvs-bransjen. Vi er veldig glad for at de tar i mot oss og de skal også være med på reisen videre. Underveis skal vi besøke mange av BDs servicesentre rundt omkring i landet, forteller, kommunikasjons- og pressesjef for VVS-dagene, Jan Erik Røine.

Første etappe går fra Oslo, gjennom Buskerud, Vestfold, Telemark, Agder-fylkene og Rogaland.

Komplett reiserute ligger ute på vvs-dagene.no. Der kan du også følge vår reiseblogg og se bilder fra turen.

- Vi håper at så mange som mulig møter opp når vi kommer og stopper oss på veien når de ser campingvognen. Om vi ikke allerede har ringt deg, eller du har tips om hvem vi bør besøke, ikke nøl med å ta kontakt med oss, sier Røine.

Mennesket i fokus

VVS-dagene 2014 åpner 22.oktober. Fagmessen ble arrangert for første gang i 1982.

- Det har tidligere blitt fokusert veldig på de tekniske løsningene de besøkende kommer for å se. Men det er først og fremst møtet mellom mennesker som er det magiske med en messe. Tusenvis av unike små møter. Det er det alt handler om. Vår oppgave er å tilrettelegge for disse små møtene, derfor har vi i år også fokus på menneskene i vvs-bransjen. Vi skal menneskeliggjøre messen. Det vil utstillerne og de besøkende merke. Vi skal fylle hallene i Norges Varemesse med liv, lover direktør for VVS-dagene, Hanne Ninnia T. Gjerde.

- Vi er takknemlige og ydmyke for den fantastiske jobben som menneskene i vår bransje gjør. Vi gleder oss til å hylle dem under VVS-dagene 2014.