Foto: Sindre Sverdrup Strand

Skal gjøre det lettere å være seriøs

Fredag presenterer BNL en rapport for regjeringen som skisserer hvordan ny Sentral godkjenning av kvalifikasjoner kan gjøre det lettere å være seriøs i norsk byggebransje.

Kommunal og moderniseringsminister Jan-Tore Sanner vil få overlevert rapporten 22. august kl. 12.30 i Kommunal- og moderniseringsdepartementet i Oslo.

Det skriver Byggenæringens Landsforening (BNL) i en pressemelding torsdag.

BNL har på oppdrag fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet nedsatt et ekspertutvalg som har vurdert hvilke tiltak som kan sikre kvalitet og redusere problemet med useriøse og dårlig kvalifiserte foretak i byggenæringen.

Rapporten er utarbeidet på bakgrunn av at dagens obligatoriske lokale godkjenning bortfaller, og at regjeringen har varslet at dagens Sentral godkjenning skal videreføres som en frivillig ordning, heter det i pressemeldingen.

På arrangementet vil blant annet BNLs administrerende direktør Jon Sandnes og utvalgsleder, administrerende direktør i Boligprodusentene Per Jæger, samt representanter fra et bredt sammensatt ekspertutvalg gjøre rede for tiltakene som foreslås i rapporten.

– Hovedhensikten med vårt forslag til ny Sentral Godkjenning av kvalifikasjoner, er at det skal være enkelt å være seriøs. Ordningen vil være viktig i kampen mot svart arbeid, sier Jon Sandnes i pressemeldingen.