Scenen var rigget men publikum kom ikke

Styret og administrasjonen i Bygg Reis Deg AS måtte onsdag ta den tunge avgjørelsen om å avlyse Green Arena Scandinavia (GAS). Publikum var rett og slett ikke klare for dette arrangementet i Oslo Spektrum.

Det har de siste årene kommer flere nye kurs- og konferansekonsepter i byggenæringen – med varierende hell. Staben i Bygg Reis Deg AS har arrangert Bygg Reis Deg-messen i flere tiår – og de siste BRD-messene har vært meget solide med både mange utstillere og gode publikumstall. Ikke minst har det klart å gjøre Bygg Reis Deg til å bli proffenes soleklare førstevalg annen hvert år. På GAS var utstillerne på full fart inn, men konferansedeltakerne uteble.

Det kan være flere årsaker til dette. Det vi vet er at staben i BRD har jobbet både målrettet og hardt for å få folk til å besøke konferansen, men det har vært en tung materie. Det kan være at det er for mange tilsvarende konsepter i markedet, det kan være at byggenæringen rett og slett ikke er klar for et arrangement av dette formatet – men hovedårsaken er nok først om fremst at det er særdeles vanskelig å få helt nye konferansekonsepter til å bli en stor suksess i 2014. Det å opprette nye møteplasser i en så hektisk og krevende hverdag som mange har i byggenæringen er ikke enkelt. Færre og færre virksomheter velger å sende delegasjoner til konferanser. Det går både på tid og penger. En sak er at de allerede etablerte konseptene fungerer godt – de har både tradisjon og erfaringer å trekke veksler på, og vil klare seg. Noe annet er det å starte opp med noe helt nytt.

Green Arena Scandinavia hadde en ambisjon om å være en felles konferanse- og utstillingsarena for alle som er involvert i utvikling og bygging av grønne boliger og bygg i byggenæringen. Med seg på laget hadde Bygg Reis Deg fått tunge aktører som Grønn Byggallianse, Powerhouse, FutureBuilt, SmartCity Bærum, Norwegian Green Building Council og Norsk Eiendom. Det blir ikke noe av møteplassen for 2014, men det kan jo hende at ideen gjenoppstår i en annen form på et senere tidspunkt.