F.v. anleggsleder Veidekke Klaus Johannessen (Veidekke), Karmøy-ordfører Åse Simonsen, Arne Haldorsen (styreleder i Torvastad Arena) og prosjektleder Øyvind Arne Vestre (Veidekke).

La ned grunnstein for flerbrukshall på Karmøy

Mandag la ordfører Aase Simonsen i Karmøy ned grunnsteinen til den nye storstuen til Torvastad. Flerbrukshallen skal stå klar til bruk om et drøyt år.

Det er Veidekke Entreprenør som skal utføre jobben til en verdi av 36 millioner kroner (inkl. mva.).

Det er styreleder Arne Haldorsen i Torvastad Arena som står bak realiseringen av den nye flerbrukshallen, som en del av en større utbygging på Torvastad.

- Det ble først bestemt at man skulle bygge ut en minihall. Det ønsket vi ikke. Vi har gjennom mange år etterspurt en større flerbrukshall, og det var noe vi ønsket få til for nærområdet. Vi fikk i gang en prosjektgruppe som hadde ett mål for øyet – å få realisert flerbrukshallen. Vi fikk etablert en god dialog med kommunen, som kunne tenke seg å gå inn som en tung leietaker om vi klarte å skaffe til veie den nødvendige finansieringen. Gjennom et tungt arbeid i to år har vi nå klart dette. Det lokale næringslivet har stilt opp på en meget god måte og skaffet til veie de nødvendige midlene. Nå er vi i gang med byggingen, og gleder oss til å se hallen ferdig til bruk om 12 måneder, forteller en fornøyd Arne Haldorsen til Byggeindustrien.

Haldorsen er en kjent skikkelse i byggenæringen, som mangeårig leder av Ølen Betong og sine mange styreverv i ulike deler av næringen.

Styrelederen forteller at de valgte Veidekke utfra flere kriterier og at det ikke kun var pris som ble utslagsgivende.

- Vi valgte entreprenør fra en totalvurdering, sier han.

Veidekke vant i konkurranse med tre andre tilbydere.

- Hallen blir bygd robust, og skal reises med betongelementer fra Block Berge Bygg. Vassbakk & Stol står for grunnarbeidene mens Apply fikk jobben med rør og elektro, legger han til.

Torvastad flerbrukshall inngår i en større utbygging på området. Dette omfatter også en skole for 370 elever og en kulturskole i tillegg til hallen. Totalt skal man investere rundt 200 millioner kroner på området.

På området er det fra før et av distriktets største idrettssenter med to fotballbaner, en kunstgrasbane, friidrettsstadion, tennisbane, basketball og det som hører med.