T-banen får Europas mest moderne mobilnett

Nå utvides mobildekningen i T-banetunnelene i Oslo. Fra og med i dag kan nær 180.000 daglige reisende surfe med 4G-hastighet inne i flere av T-banetunnelene.

– Vi er svært glade for å kunne tilby høyhastighets mobilnett for de reisende i Oslo. Dette er et nytt skritt på veien mot full 4G-dekning i T-banens tunneler, og vi jobber videre med utbyggingen slik at de reisende skal kunne surfe superraskt i alle Oslos T-banetunneler i løpet av 2015, sier Bjørn

Amundsen, dekningsdirektør i Telenor.

-Konsernsjef i Sporveien, Cato Hellesjø sier han er svært tilfreds med at stadig større deler avT-banenettet får 4G-dekning. Spesielt hyggelig er det å kunne tilby det i T-banetunellen mellom Majorstuen og Jernbanetorget.Det er Norges mest trafikkerte tunell med 35 millioner reisende hvert år, sier Cato Hellesjø.

I januar fikk 70.000 daglig reisende med Grorudbanen 4G-dekning i tunellene fra Risløkka til Vestli. Nå er det traseene Storo-Nydalen-Ullevål, Majorstuen-Jernbanetorget og Ellingsrudåsen-Tveita, i

tillegg til Volvat-tunnelen, som er utstyrt med høyhastighets mobilnett.

- 4G i T-banetunellen gjennom Oslo sentrum er en gladnyhet for veldig mange kollektivreisende. Dette er noe vi i Ruter vet kundene våre kommer til å sette stor pris på, sier administrerende direktør i Ruter Bernt Reitan Jenssen.