Administrerende direktør i Lindab John Georg Storvik (til venstre) og Dag Thomsen, daglig leder i Klimasystem. Foto: Lindab

Lindab Norge kjøper Klimasystem

Produkt- og systemløsningsleverandøren Lindab har kjøpt opp bedriften Klimasystem.

Det skriver Lindab i en pressemelding onsdag.

– Klimasystem har i lengre tid vært Lindabs forhandler av vannbårne klimasystemer produsert av Lindab. Med dette oppkjøpet styrker vi vår spisskompetanse, og kan tilby våre kunder hele spekteret av produkter innen inneklimaløsninger, samt at vi styrker vårt produktsortiment med blant annet luftporter og varmevifter, sier John Georg Storvik, administrerende direktør i Lindab Norge.

Datterselskapet vil, ifølge pressemeldingen, bli ledet av Dag Thomsen, daglig leder i Klimasystem. Firmaet har fire ansatte, og holder til i Grimstad. Alle ansatte blir med over til Lindab. Klimasystem uttaler selv at de ser mange muligheter gjennom oppkjøpet.

– Lindabs produkter har stått for en svært stor andel av vårt salg. Det at vi nå blir en del av Lindab gir fordeler som større fleksibilitet og mer tilgjengelig kompetanse for kundene. Det er helt klart en fordel å kunne ta med hele bredden av inneklimaløsninger til kundene, sier Dag Thomsen i pressemeldingen.

Klimasystem er fra og med 1. juli et heleid datterselskap i Lindab. Fusjonen inn i Lindab er planlagt å skje ved årsskiftet, men samarbeidet er, ifølge meldingen, allerede godt i gang, og første store møteplass med alt under ett tak blir på VVS-dagene 22. – 24. Oktober på Norges Varemesse.