Vi søker prosjekteringsleder/byggeleder til prosjekt Utbygging Nedre Glomma i Østfold

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 7000 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Region øst
FylkeØstfold
StedFredrikstad
Søknadsfrist07.09.2014

Prosjektet bygging av fylkesveg 109 mellom Alvim og Torsbekkdalen i Sarpsborg er en del strekning i bypakken for Nedre Glomma. Denne bypakken omfatter utbyggingsprosjekter i byene Fredrikstad og Sarpsborg i Østfold i perioden 2014-2024. Prosjektet fylkesveg 109 Alvim-Torsbekkdalen er planlagt startet opp med byggeplanlegging i 2014 og med ferdigstillelse utbygget veganlegg i 2019.

Stillingen er lagt til Østfold vegavdeling, prosjekt Utbygging Nedre Glomma. Prosjektet er en operativ enhet og består, for tiden, av 4 medarbeidere, lokalisert ved anleggskontoret i Fredrikstad. Prosjekt Utbygging Nedre Glomma har sin hovedoppgave knyttet til gjennomføring av utbyggingsprosjekter i bypakken for Nedre Glomma. Planlegging til og med reguleringsplanarbeidet for prosjekter i nevnte bypakke organiseres via seksjonen Plan og trafikk i Østfold vegavdeling. I alt arbeidet vårt legger vi vekt på trafikksikkerhet og HMS. Vi søker etter en prosjekteringsleder/byggeleder som i første fase skal ha ansvaret for utarbeidelse av byggeplan og konkurransegrunnlag. Du vil få ansvaret for oppfølging og styring av konsulent(er) fram til anleggsstart, og deretter inngå i prosjektet som byggeleder. Under anleggsgjennomføringen vil du som byggeleder være ansvarlig for gjennomføring av kontrakter med entreprenører som engasjeres til utførelsen. Med stillingen følger også utstrakt kontakt med andre etater og naboer til vegen for nødvendige avklaringer i byggeplanfasen. Stillingen er lokalisert på nåværende anleggskontor i Fredrikstad, men ca. en dag i uken må forventes at skal tilbringes ved hovedkontoret i Moss.

Dersom stillingen blir besatt internt i Statens vegvesen kan det være aktuelt å styrke byggelederteamet ved vegavdeling Østfold med en byggeleder med ansvar for utbedring av veger, bygging av gang- og sykkelveger og gjennomføring av trafikksikkerhets- og kollektivtiltak. Vi ber om at søkerne oppgir om de også er interessert i en slik stilling.

Det lyses ut 2 stillinger (prosjekteringsleder/byggeleder Utbygging nedre Glomma og byggeleder Utbygging) samtidig. Stillingen som byggeleder Utbygging Østfold, vil ha tilnærmet samme funksjon og det bes om at du som søker på denne stillingen opplyser om at du også kan være søker på nevnte stilling. Det vil i så fall ikke være nødvendig å sende 2 søknader.

Kvalifikasjoner og ønsket bakgrunn:

Du bør ha utdanning på universitetsnivå. Du må ha erfaring med å styre omfattende prosjekteringsoppdrag utført av eksterne oppdragstakere, og ha erfaring og teknisk bakgrunn fra bygging av veg og/eller bruer. Det er en fordel at du kan vise til praksis fra utbyggings­prosjekter hvor flere fagfelt innenfor vegbygging har vært inkludert. Vi kan se bort fra kravet om utdanning på universitetsnivå hvis du har lang og allsidig praksis fra de aktuelle fagområdene. Det kreves gode norskkunnskaper både muntlig og skriftlig. Det må påregnes noe reisevirksomhet i Østfold, førerkort i klasse B er derfor nødvendig.

Det legges vekt på personlig egnethet ved ansettelse som prosjekteringsleder/byggeleder, og vi ønsker oss medarbeidere som:

  • er samfunnsengasjerte
  • er selvstendige og fremtidsorienterte
  • er utadvendte og engasjerte
  • er faglig orientert og evner å motivere i samhandling med andre

Statens vegvesen Region øst kan tilby:

  • Arbeid med samferdselsprosjekter som er viktig for utvikling og bosetning
  • Spennende og utfordrende oppgaver, og mulighet til påvirkning av egne arbeidsoppgaver innenfor en prosjektorganisasjon i vekst
  • Personlig og faglig utvikling gjennom deltagelse på kurs og etter- og videreutdanning
  • Et godt arbeidsmiljø sammen med engasjerte og dyktige medarbeidere
  • Pensjonsordning i Statens pensjonskasse - det trekkes to prosent pensjonsinnskudd
  • Gode velferdsordninger med bl.a. mulighet til å bruke etatens hytter, en time trening i arbeidstiden pr. uke med mer
  • Bruk av egen bil godtgjøres etter statens satser

Stillingen lønnes i henhold til lokal lønnspolitikk.

En god og mangfoldig arbeidsplass

Statens vegvesen jobber for likestilling og mangfold. Vi ønsker medarbeidere av begge kjønn, fra alle aldersgrupper og fra ulike etniske grupper og nasjonaliteter. Dessuten arbeider vi aktivt for å rekruttere flere medarbeidere med nedsatt funksjonsevne. Det gjøres oppmerksom på at opplysninger om en søker kan bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge, vil søkeren bli varslet om dette.

Les om vegprosjektene våre på hjemmesidene til Statens vegvesen; www.vegvesen.no

Har du spørsmål til stillingene kan du kontakte Prosjektleder Tore Veum, TLF.: 91844971.

Søk stilling

Vis flere stillinger: