Solsiden

På Sakkestad i Haugesund holder Kruse Smith Entreprenør på å fullføre Solsiden, et prosjekt med 68 leiligheter i fem bygg.

Fakta

Sted: Sekkingstad, Haugesund

Prosjekttype: Nybygg, leiligheter

Kontraktssum eks mva:
190 millioner kroner

Tiltakshaver: Salhusveien 218

Byggherrerepr: Nordbø & Seglem

Totalentreprenør:
Kruse Smith Entreprenør

Arkitekt: Vikanes & Bungum Arkitekter

Rådgivere: RIB: Procon l RIV: Karstein Bjelland og GK Norge l RIE: Tøgersen Elektro

Underentreprenører/leverandører: Grunnarbeider: Vassbakk & Stol l Armering: Norsk Stål l Taktekking: Protan Bygg & Tak l Blikkenslager: Haugesund Blikk l Rekkverk: Hamre l Tømrer: Haakull & Ersland l Maler: Risanger & Sønn l Parkett: Bo Andren l Mur og flis: RB Johannessen l Rør-
legger: Karstein Bjelland l Elektro: Tøgersen Elektro l Ventilasjon: GK Norge l Branntetting: Fønix Brann-
sikring l Kjøkken: HTH l Heiser: Ing. Stein Knutsen l Stillas: Stillasgruppen l Innerdører: Swedoor l Vinduer: NorDan l Glass/alu-dører: Kraft Glass & Aluminium l Leverandør fibernett: Haugaland Kraft l Byggevarer: Optimera l Solavskjerming: BYGGDERM

Tiltakshaver for Solsiden er Salhusveien 218 AS. Byggene er tegnet av Vikanes Bungum Arkitekter AS og ført opp i totalentreprise. Kruse Smith Entreprenørs kontraktssum er på cirka 190 millioner kroner eks mva. Betong-arbeidene startet i september 2012. Prosjektleder Stanly Brekke i Kruse Smith Entreprenør forteller at to bygg hadde innflytting i mai i år, et skal ha snarlig innflytting og de to siste skal stå ferdige neste vår.

Store leiligheter
De 68 leilighetene varierer fra 100 til 200 kvadratmeter. Standarden er høy og kjøperne har muligheter for tilvalgsløsninger. Solfor-holdene er meget gode og det er flott utsikt mot Karmsundet og Karmøy. Alle leilighetene har store balkonger eller terrasser, de største er på 35 kvadrat-meter. Leilighetene har universell utforming og pakke med TV og bredbånd fra Altibox. Mellom byggene er det et grøntareal med lekeapparater. Rett nord for det sørligste bygget ligger det et amfi i tre med benker og belysning. Amfiet ligger ut mot sjøen og kan brukes til bading. Langs sjøkanten går det en promenade med allmenn tilgjengelighet. I et parkeringsanlegg under tre bakerste byggene har alle leilighetene egne biloppstillingsplasser.

Stålkjernepeler
Solsiden ligger på Sakkestad, som ligger på fastlandssiden i Karmsundet, rett nord for Karmsundbrua. Tomten er på 11,9 mål og skråner mot sjøen. Den ytterste halvdelen av to bygg står på inntil 15 meter lange stålkjernepeler, resten av byggene står på fjellgrunn av god kvalitet. De tre innerste byggene står på et lokk av betong.

Tilnærmet rektangulære
Byggene er tilnærmet rektangulære. To av byggene har noen skråstilte vegger mot sjøsiden. De to ytterste byggene har fem etasjer mot sjøen og fire etasjer mot landsiden, de tre innerste byggene har fire etasjer.

Bærende konstruksjon er i plasstøpt betong. Takene er flate, isolerte og tekket med folie. Fasadene har pussede plater, ferdig grunnet og malt trepanel, aluminium og steniplater. I stuene i leilighetene er det store glassfelt. Det er parkett på alle rom, med unntak av våtrom. Badene er flislagte.

Byggene nær sjøen har tekniske rom i første etasje, byggene lenger inne har tekniske rom i øverste parkeringsetasje. Leilighetene i øverste etasje har solavskjerming med utvendige persienner mot sør og vest.

Bygget i godt vær
Det er i snitt 30 cm isolasjon i takene og 25 cm i veggene. Flere av leilighetene er trykktestet og luftveksling ligger godt innenfor kravene. Flott vær vinteren, våren og sommeren i år med lite nedbør har bidratt til tørre konstruksjoner.

Tek07 og Tek10
De tre første byggene er ført opp etter Tek07, de to siste etter Tek10. Leilighetene varmes opp med konvektorovner basert på varmepumper mot jordvarme. Det er boret ti hull ned til 200 meter. Det er balansert ventilasjon med eget aggregat i hver leilighet. Alle leilighetene har boligsprinkling.

Grei byggeprosess

Stanly Brekke forteller at byggingen har gått meget bra.

– Vi har overlevert leilighetene i henhold til fremdriftsplanen, sier Brekke.

Cirka 100 personer var med da byggeaktiviteten var på topp. Arbeidene er utført uten noen fraværsskader.

Lunt område med utsikt
Sivilarkitekt Nils Inge Vikanes i Vikanes & Bungum Arkitekter forteller at Solsiden ligger i det luneste området langs Karm-
sundet med flott utsikt til fuglelivet i strandsonen og store og små båters ferd gjennom Karmsundet.

– Bygningene er plassert slik at leilighetenes inne- og uteareal i størst mulig grad åpner seg mot utsikten og gir gode solforhold. Byggene danner et amfi med felles uteoppholdsareal som av-
trappes ned mot sjøen og i deler av uteoppholdsarealet fortsetter avtrappingen helt ned i sjøflaten, sier Nils Inge Vikanes.


Flere prosjekter