<p>Statsminister Erna Solberg åpnet nye Hersleb videregående skole mandag.</p>

Erna åpnet Hersleb skole (Bildekarusell)

Hersleb videregående skole i Oslo er én av 18 hovedstadsskoler som åpner nyrestaurert eller nybygd denne skolehøsten. Mandag ble den staselige skolen åpnet av statsministeren.

Stor forventning har knyttet seg til nyåpningen av Hersleb skole denne høsten.

Det verneverdige bygget fra 1922 har tidligere vært ungdomsskole, men når skolen mandag åpnet på ny, var det kun den gamle fasaden som sto igjen, og den også i kraftig forbedret stand.

Skolebygget er rehabilitert for 400 millioner kroner av byggherre Undervisningsbygg og totalentreprenør HENT.

Asbest-stengt

Skolen ble i 2011 stengt etter at asbest ble funnet i avtrekkskanalene i den daværende ungdomsskolens ventilasjonssystem.

Mandag åpnet dørene igjen, og ingen ringere enn statsminister Erna Solberg var på plass for å kutte snora.

– Dette er ett av 60 skoleprosjekter vi planlegger i løpet av de kommende 10 årene, opplyste Solberg foran lærere og elever ved den nye skolen.

Statsministeren lot seg imponere av det moderne utrustede skolebygget med den gamle fasaden.

– Det er fantastisk at vi kan bygge opp et gammelt skolebygg til en funksjonell og moderne skole, sier Solberg etter åpningen.

– Viktig område

Oslo-ordfører Fabian Stang.

Også rektor ved nye Hersleb videregående skole, Ingeborg Nordang, byråd for kunnskap og utdanning i Oslo, Anniken Hauglie, utdanningsdirektør Astrid Søgnen og universitetsrektor Ole Petter Ottersen ved UiO talte under åpningen.

Blant de fremmøtte ved skoleåpningen var også Oslo-ordfører Fabian Stang.

– I Oslo satser vi på skole, og dette er en kjærlighetserklæring til kommunens barn og unge som vi håper vil besvares med lyst og glede over å gå på skolen, sier han til Byggeindustrien.

– Det er jo fantastisk at vi lever i en tid hvor vi kan bruke så mye ressurser på skolebygg. Hersleb skole er en av de absolutt flotteste skolene vi nå har i Oslo, og den ligger også i et av de viktigste områdene i byen, avslutter han.