F.v. medeier og gründer Nils-Georg Rasmussen i Bærum Liftutleie - nå Naboen Utleie Oslo, markedsdirektør Mårten Hatteberg i Nabofellesskapet, konsernleder Nina Aasland i Nabofellesskapet og Jostein Bø, daglig leder i Bærum Liftutleie/Naboen Utleie Oslo.

Nabofellesskapet inntar Oslo

15. august ble Bærum Liftutleie en del av Nabofellesskapet AS. Dermed trapper det stavangerbaserte utleieselskapet kraftig opp satsingen i Oslo-området.

For et par år siden etablerte de selskapet Naboen Varme & Tørketeknikk og nå tar de steget videre og skal etablere et fullsortiments utleieselskap i Oslo.

– Oppkjøpet av solide Bærum Liftutleie gir oss en god plattform. Nå skal vi bygge videre på hva gjengen i Bærum har bygget opp gjennom mange år, og utvide sortimentet fra ikke bare å ha lifter, men bli en fullverdig leverandør, til hele Østlandsområdet, sier en offensiv konsernleder Nina Aasland i Nabofellesskapet, som er morselskapet i Naboen-konsernet.

Aasland ser for seg stor aktivitet i sentrumsnære byggeprosjekter og sier at oppkjøpet er et viktig ledd i utviklingsplanen for Naboen på Østlandet.

– Vi er meget godt fornøyde med å styrke vår posisjon i Oslo-regionen, sier Aasland.

Skifter navn

Fra august skifter Bærum Liftutleie navn til Naboen Utleie Oslo AS, og man vil om kort tid også slå dette sammen med det andre naboselskapet på Østlandet, Naboen Varme & Tørketeknikk.

– Da vil vi i Oslo ha 13 personer i sving og ha en solid omsetning, legger Aasland til.

Etablert på 1990-tallet

Alle de ansatte og eierne i Bærum Liftutleie blir med på ferden videre.

Selskapet holder til i Sandvika og har frem til i dag vært kjent som utleier av arbeidsplattformer. De har fem ansatte og omsetter for rundt 20 millioner kroner.

Markedsdirektør Mårten Hatteberg i Nabofellesskapet sier de gjennom rundt to år har sett etter mulige oppkjøpskandidater i Oslo-området for å styrke satsingen på Østlandet.

– Vi har tålmodig ventet på at den riktige kandidaten skulle dukke opp, og med eierne av Bærum Liftutleie fant vi den riktige kjemien, og vi er veldig tilfreds med hvordan denne prosessen endte, sier Hatteberg. De kjente selskapet noe fra tidligere.

– Både selskapet og personene som jobber her passer godt for å bli med i Naboen - kjemien stemte, mener Hatteberg.

Også eierne av Bærum Liftutleie er godt fornøyde med å bli en del av Nabofellesskapet.

– Vi er meget tilfreds med både prosessen og det å bli en del av et større konsern. Vi sto på mange måter ved et veiskille rundt hvordan vi skulle drive videre – og har innsett fordelene det innebærer med å være en del av en større organisasjon, sier medeier og gründer Nils-Georg Rasmussen og daglig leder og medeier Jostein Bø. I tillegg til dem var også Josteins far, Olav Bø inne på eiersiden før oppkjøpet.

Veksten skal fortsette

Naboen, som ble etablert i 1996 i Stavanger, er også etablert i Haugesund og Bergen, foruten nysatsingen i Oslo.

Naboen styrer mot 160 millioner kroner i omsetning for 2014, og er dermed blitt en av de store innen utleie i Norge. De har vært gjennom en kraftig vekst de senere årene, og Aasland sier ambisjonene ikke stopper med dette.

– Vi er nå til stede i flere av de store byene og alle disse selskapene skal jobbe mot en solid vekst fremover, sier hun.

De er nå i ferd med å bygge opp flere nye kontorfasiliteter ved de ulike avdelingene. Blant annet bygger de nå ut et nytt kontor i Stavanger.

– Vi bygger eget bygg på Kverneland Næringspark. Tomten er på 15 mål og bygget blir i første omgang på 2.500 kvadratmeter. Vi vil også holde til på Forus der vi er i dag. Det er verksted og administrasjon, samt alle store maskinene som flytter til Kverneland, sier Aasland.

I tillegg er de i ferd med å realisere nye lokaler i Bergen (Åsane) og ikke minst skal Oslo-avdelingen neste år inn i splitter nye kontorer på Økri ved Skui i Bærum. Her vil de få god plass å vokse på.