Malonæs blir ny norsk MT Højgaard-sjef

Arne Malonæs blir ny direktør for den norske delen av det danske entreprenørselskapet MT Højgaard fra 1. september.

Han ser mange utviklingsmuligheter for MT Højgaard i det norske markedet.

Den 1. september tiltrer Arne Malonæs som adm. direktør for MT Højgaard i Norge. Han kommer fra stillingen som adm. direktør for Oras, Norges største VVS selskap og har tidligere vært konserndirektør i finske YIT Group og i ABB.

- Med Arne Malonæs får vi en leder med internasjonal erfaring og god kjennskap til det norske byggmarkedet. Denne kombinasjonen passer godt til vår posisjon i det norske markedet, hvor vi nå har etablert oss som en seriøs aktør innenfor både privat og offentlig sektor. Vi ønsker å fortsette vår organiske vekst, sier Arne Becker, konserndirektør i MT Højgaard.

Den nye lederen ser store muligheter for å utvikle MT Højgaard i Norge og kunne ta større markedsandeler med danskenes fokus og gode kompetanse på BIM (Building Information Modeling) og energieffektivitet, noe som gir et godt grunnlag for å kunne vinne flere kontrakter.

- MT Højgaard er langt fremme i bruk av 3D-modellering av byggeprosjektene og kan simulere hele byggeprosessen, noe som gir kundene trygghet i forhold til kvalitet, kostnad og tid. Jeg ser frem til være med på å utvikle dette videre i det norske markedet, sier Arne Malonæs.

MT Højgaard etablerte seg i Oslo i 2011. Siden den gang har selskapet bl.a. levert prosjektene Hurum Kommunesenter, Bleiker Skole og et leilighetsprosjekt på Fornebu (Rolfsbukta), med gode tilbakemeldinger fra kundene. Nå gjennomføres bl.a.Nadderud Arena, Teglverkstomta skole og en barnehage.

- Virksomheten har allerede bevist at det er plass til MT Højgaard i det norske markedet og at det er flere byggherrer som setter pris på å ha en ”ny” aktør som utfordrer de etablerte. Jeg ser frem til være med på å utvikle Mt Højgaard videre i Norge, slik at vi kan være med å kjempe om flere og større prosjekter etterhvert, sier Arne Malonæs.