Tilstede ved signeringen var divisjonsdirektør Knut Næss og oppdragsleder Kjell Nykmark fra COWI, prosjektleder Taale Stensbye, stabsleder Jarle Kristian Tangen, prosjekteringsleder Arne Meland og byggeleder Terje Halbakken fra Statens vegvesen.

Cowi fikk rv3-prosjektering

Tirsdag signerte Statens vegvesen kontrakt med rådgivingsselskapet COWI for prosjekteringen av nye rv3/25 mellom Løten og Elverum.

–Kontrakten omfatter prosjektering av ca. 26 kilometer ny riksvei 3 og riksvei 25 i Løten og Elverum, med utarbeidelse av konkurransegrunnlag og arbeidstegninger, sier prosjekteringsleder Arne Meland i Statens vegvesen til Byggeindustrien.

Kontraktsverdien er på rundt 28 millioner kroner. I tillegg kommer opsjoner på oppfølging i byggetiden og supplerende undersøkelser, planlegging og prosjektering.

Syv firmaer konkurrerte

–Oppdraget er tildelt etter en åpen anbudskonkurranse hvor syv firmaer ga tilbud. Vi ser frem til samarbeidet i et utfordrende og interessant prosjekt, sier Meland.

Nye rv3 etableres fra Ommangsvollen i Løten til Grundset i Elverum, med ny rv25 videre til Basthjørnet. Strekningen er i dag en av de mest trafikkerte på Østlandet. I gjennomsnitt passerer rundt 13 000 biler hver dag ved kommunegrensen ved Midtskogen.

Belastende tungtrafikk

–I dag går 90 prosent av tungtransporten mellom Sør- og Midt-Norge via rv3. Standarden på dagens vei er ikke tilfredsstillende – hovedveiene har for dårlig kapasitet, samt for mange kryss og avkjørsler. Fjerntrafikk, lokaltrafikk og landbruksnæring er tvunget ut på samme veinett, og gode omkjøringsalternativer eksisterer per i dag ikke. Det mangler i tillegg tilfredsstillende tilbud for gående og syklende på mesteparten av dagens strekning, sier Meland.

Nye rv3/25 skal finansieres med bompenger og statlige midler, og vil koste rundt 4,1 milliarder kroner. Anleggsarbeidet skal ifølge prosjektleder Taale Stensbye starte rundt årsskiftet 2015/16.