Øivind Elg Elgenes risikerer å miste deler av hagen til veiutbygging. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Veiutbygging truer Elgs eiendom

– Fullstendig galskap, sier Øivind «Elg» Elgenes om veiplanene på Husøya i Kristiansund.

Det skriver Tidens Krav i en artikkel på sine nettsider.

Den nye reguleringsplanen for industri- og kaianlegg på Husøya i Kristiansund omfatter en betydelig utbygging av Husøyvegen, hvilket vil gjøre dype innhogg i hagen til familien Elgenes, som eier eiendommen som vil bli hardest rammet om utvidelsen gjennomføres.

– Dette er nok et eksempel på manglende kommunal planlegging hvor olje-interessene går foran alt, sier Elgnes.

I tillegg til Elg og hans familie, vil 12 andre private boliger på Husøya bli berørt av veibyggingen, hvor utbyggeren Husøya Næringspark må vurdere tiltak for å skjerme mot trafikkstøy.

– Jeg må nå få summet meg litt, sette meg inn i detaljene i planen og ta kontakt med advokat for å vurdere hvordan vil skal gripe saken an videre, sier Elgenes til avisen.

Fylkesmannen ga, ifølge tk.no, utbyggerne tillatelse til å starte fylling og bygging av ny kai i 2007, men dette ble stoppet av Klif etter klager blant annet fra Naturvernforbundet og Bolga velforening, som mente at det ikke forelå en tilstrekkelig vurdering av naturverdiene i området. Reguleringsplanen er nå lagt ut til offentlig ettersyn, med frist til 28. september for å komme med kommentarer.