Trafikkplanleggere

Rambøll er en ledende internasjonal rådgivervirksomhet innen plan, arkitektur og teknikk. Vi er opptatt av å skape inspirerende og bærekraftige løsninger med rom for vekst og utvikling til beste for kunden, sluttbrukeren og samfunnet som helhet.

Vi erkjenner at det er medarbeidernes kreativitet, innsikt og integritet som skaper de gode og inspirerende løsningene. Derfor ønsker vi individuelle forskjeller velkommen og legger til rette for et godt samarbeid mellom talentene. Våre medarbeidere utvises tillit og tildeles ansvar.

FirmaRambøll Norge
FylkeFlere fylker
StedOslo, Drammen, Tønsberg, Trondheim
Søknadsfrist05.09.2014

Rambøll er Nordens ledende rådgiver innen plan, arkitektur og teknikk. I Norge er vi ca 1300 medarbeidere fordelt på 26 kontorer. Virksomheten har totalt nærmere 10 000 medarbeidere lokalisert i 19 land. Rambøll ble i en fersk undersøkelse blant nyutdannede kåret til en av Nordens mest attraktive firmaer å jobbe i. En av målsettingene i Rambøll er å være «lokal partner med global kompetanse».

Vi er opptatt av å skape inspirerende og bærekraftige løsninger med rom for vekst og utvikling til beste for kunden, sluttbrukeren og samfunnet som helhet. Vi erkjenner at det er medarbeidernes kreativitet, innsikt og integritet som skaper de gode og inspirerende løsningene.

Derfor ønsker vi individuelle forskjeller velkommen og legger til rette for et godt samarbeid mellom talentene.

Våre medarbeidere utvises tillit og tildeles ansvar. Se også www.ramboll.no

Trafikk- og utredningsmiljøet i Rambøll teller drøyt 20 medarbeidere som er lokalisert i Oslo, Drammen, Tønsberg og Trondheim. (Ca 2/3 er lokalisert i div. Plan og arkitektur, Region Øst) Oppgavene spenner fra overordnet strategisk plannivå via planer på kommune- og bydelsnivå, til helt konkrete tiltak i vei og gatenett. Det kan være organisatoriske tiltak i kollektivnettet, utvikling av terminaler og knutepunkt, trafikkanalyser, trafikkmodellering fotgjengersimulering mv. Kontroll med trafikken er ofte en premissgiver for realisering av prosjekter. Kunnskap om trafikk er således en svært viktig nøkkelkompetanse, som er nødvendig for å kunne levere gode, komplette løsninger.

Arbeidsområder

Som trafikkplanlegger hos Rambøll vil du få anledning til å jobbe med alle typer planprosjekter og utredninger. Vi har oppgaver som spenner fra overordnet strategisk plannivå som konseptvalgutredninger, via planer på kommune, tettsted og bydelsnivå, til helt konkrete tiltak i vei og gatenettet. Det kan være alt fra parkeringsanlegg, fysisk utforming av vei- og gatenett, fysiske og organisatoriske tiltak i kollektivnettet, utvikling av terminaler og knutepunkt, større og mindre trafikkanalyser, trafikkmodellering på makro, meso og mikronivå, fotgjengersimulering, bruk av GIS, trafikksikkerhet og gang/sykkeltrafikk mm. Har du i tillegg kompetanse innenfor transport av gods, er det et pluss.

Vi jobber ofte i team sammen med arealplanleggere, arkitekter, landskapsarkitekter, geografer, veiplanleggere og samfunnsøkonomer i Rambøll. Vi har også store oppgaver som støttefag til bygg- og anleggsavdelingene i firmaet. Vi jobber på tvers av landegrensene og henter riktig kompetanse i hele konsernet i nasjonale og internasjonale prosjekt. Nå ser vi etter personer med genuin interesse for transport av mennesker, kollektivt eller individuelt.

Rambøll søker medarbeidere som har spisset utdannelse eller dokumentert erfaring innen Trafikk. Vi søker medarbeidere i Trondheim, Oslo Drammen og Tønsberg. Andre kontorplasseringer kan også være aktuelt. Rambøll har kontorer over hele Norge.

Våre viktigste kunder er Statens vegvesen, Jernbaneverket, kollektivselskapene (bl.a. Ruter, Skyss, Brakar, AtB), fylkeskommuner, kommuner og mange større og mindre private kunder.

Dine viktigste oppgaver

  • Prosjektledelse/medarbeider for varierte oppdrag innen trafikk/transport/utredning/arealplan
  • Kunde-/markedskontakt, også oppsøkende overfor nye kunder
  • Tilbudsarbeid, kontrakts-arbeid og forhandlinger
  • Bidra i fagnettverkene og utvikle kompetanseområdene innenfor faget

Ønskede kvalifikasjoner

  • Høyere relevant utdanning/spesialkunnskap om trafikk; Trafikkteknikk, Trafikkplanlegging, Trafikksikkerhet, Kollektivtrafikkplanlegging, Trafikk- og transportmodellering eller tilsvarende.
  • Erfaren som prosjektleder
  • Erfaring fra relasjons- og nettverksbygging og fra kundearbeid
  • Forhandlingsvant
  • Senior med + 10 års relevant erfaring oppfordres spesielt til å søke
  • Vi ser også etter litt yngre medarbeidere i kategorien 0-5 år og 5-10 års erfaring
  • Meget god i skriftlig og muntlig norsk, eventuelt dansk eller svensk

Personlig egenskaper

Utadvendt og resultatorientert

Initiativrik, ambisiøs og strukturert

Tydelig og klar, men også team/ samarbeidsorientert

Vi tilbyr

  • Et at Norges største fagmiljøer innenfor trafikk med over 20 personer fordelt på flere kontorer
  • Sentral rolle i utviklingen av fagmiljøet.
  • Deltagelse i betydningsfulle prosjekter som Nasjonalmuseet, utvikling av E39, Nye Økern sentrum
  • Deltakelse i en rekke mindre prosjekter som har det til felles at de bygger opp under sentrale politiske klimamål, gjennom å stoppe veksten i bilbruken i de store og mellomstore byene. Tiltak som legger til rette for flere gang-, sykkel- og kollektivreiser.
  • Konkurransedyktig lønns- og ansettelsesbetingelser.
  • Gode forsikrings- og pensjonsordninger. Helseforsikring og utvidet ferieordning
  • Kurs- og utdanningstilbud gjennom Rambøll Academy
  • Et utviklende arbeids- og fagmiljø
  • Mulighet til å ta PHD gjennom samarbeid med Forskningsrådet
  • Studieturer, varierte sosiale arrangement, treningstilbud, bedriftshytter med mer.

For nærmere kontakt og informasjon om stillingene kontakt avdelingsleder trafikk, Oslo, Lars Ole Ødegaard, telf. 90582393, eller vår rådgiver Per Inge Hjertaker hos Headvisor, telf. 91729682. Kortfattet søknad med CV sendes snarest og senest 5. september via www.headvisor.no se under ledige stillinger.