Kjersti Sandvik i Statsbygg.Mette Randem

Sandvik ny seksjonsleder i Statsbygg

Kjersti Sandvik er ny seksjonsleder i Statsbyggs byggherreavdeling, der hun er satt til å lede samfunnsseksjonen (BS2).

Sandvik har over ti års erfaring i Statsbygg, og har tidligere ledet profilerte prosjekter som blant annet rehabilitering av Slottsplassen. – Det som skiller oss mest fra de andre seksjonene i byggherreavdelingen er vel at det her er kort tid fra oppdragene kommer inn til de er ferdigstilte, forteller Sandvik. – Følgelig er det også flere prosjekter av gangen og høyt tempo i avdelingen. Der de andre byggherreseksjonene til enhver tid har rundt få men store oppdrag, har vi gjerne over 40 prosjekter i ulike faser. Det er noe av det jeg synes er mest spennende ved denne jobben!

Samfunnsseksjonen håndterer forholdsvis små prosjekter, det vil si mellom 10 og 200 millioner kroner. De fleste av avdelingens prosjekter er initiert av Statsbyggs leietakere, som for eksempel universiteter og høgskoler, Statens Vegvesen, Tollvesenet med flere.

Seksjonen er viktig for Statsbygg nettopp på grunn av oppfølgingen av kundene. – Vi tar vare på leietakere som har hatt et leieforhold til oss i mange år, og det er ekstra viktig å følge opp deres behov til eventuelle nybygg eller rehabilitering. Vi har også derfor ekstra tett samarbeid med Statsbyggs eiendomsforvaltning.

Kjersti Sandvik har vært lenge i Statsbygg, og har erfaring fra tre ulike avdelinger. – Mine ledere har vært flinke til å gi meg nye, faglige utfordringer når jeg har vært klar for det. Det, i tillegg til et godt arbeidsmiljø og mange dyktige fagfolk, er grunnen til at jeg trives så godt i Statsbygg.