Statsbygg er lite fornøyd med at et privat eiendomsselskap har tatt navnet Agder Statsbygg AS. (Illustrasjonsfoto)

Statsbygg krever Statsbygg-navn fjernet

Statsbygg mener det private eiendomsselskapet Agder Statsbygg AS bryter foretaksnavnloven.
– Det er lite ønskelig at en privat aktør skal dra nytte av det solide ryktet Statsbygg har i samfunnet.

Det skriver Statsbygg i et brev til Patentstyret. Statsbygg har nå bedt Patentstyret om en administrativ overprøving av foretaksnavnregistreingen av Agder Statsbygg AS.

Den statlige byggherren, som registrerte foretaksnavnet Statsbygg i Enhetsregisteret 20. februar 1995, mener navnet Agder Statsbygg AS svært lett kan forveksles med foretaksnavnet Statsbygg siden begge aktører driver innenfor bygg- og eiendomsbransjen.

- Økonomiske fordeler

Statsbygg mener det private eiendomsselskapet kan oppnå økonomiske fordeler som følge av at markedet kan ta feil av de to foretakene.

– Statsbygg er Norges største eiendomsaktør innenfor sivil sektor, med et innarbeidet foretaksnavn som har eksistert i 20 år, og det er lite ønskelig at en privat aktør skal dra nytte av det solide ryktet Statsbygg har i samfunnet, skriver Statsbygg i brevet til Patentstyret.

- Gir feil inntrykk

De peker også på at Statsbygg er delt inn i fem regionkontor, slik at det geografiske ordet «Agder» skaper inntrykk av at firmaet er en del av Statsbyggs regionale struktur.

– Dette er svært uheldig ettersom det kan forårsake misforståelser og kan gi markedet inntrykk av at det foreligger en forretningsmessig forbindelse mellom Agder Statsbygg AS og Statsbygg (indirekte forveksling), heter det i brevet.

Adresse i Oslo

Selskapet Agder Statsbygg har tidligere hatt navnet FF HYLLE 7 AS og det ble stiftet i 2010.

Men til tross for at navnet har en tydelig geografisk link til Agder og Sørlandet, så har selskapet en co-adresse hos forretningsfører Fearnly Finans Management i Oslo.

Ukjent for Agder Statsbygg

Da Byggeindustrien kontaktet selskapet tirsdag formiddag, visste de ingenting om Statsbyggs krav om en administrativ overprøving av foretaksnavnregistrering.

– Dette var helt ukjent for oss. Men det jeg på stående fot kan si om navnevalget, er at eiendomsselskapet har en statlig leietaker. Det er bakgrunnen for navnet. Utover det har jeg ikke lyst til å kommentere saken, sier kontaktperson hos Agder Statsbygg, Thomas Holtan Leskovsky.

Ifølge proff.no omsatte Agder Statsbygg for nærmere 10 millioner kroner i 2013, men resultatet før skatt var negativt med litt over 600.000 kroner i minus.