Oppdølsstrandtunnelen åpner fredag 15. august

Fredag 15. august er det offisiell åpning av den 7,5 kilometer lange Oppdølsstrandtunnelen på riksveg 70 i Sunndal kommune.

Det er samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen som kutter snora.

Markeringa foregår ved tverrsalget inne i tunnelen fra kl. 1500. I tillegg til snorkuttinga blir det taler, samt kulturelle innslag ved Sunndal Musikkforening, Eirin Nordvik og Yvonne Senn. - Når snora er kutta, går vi gjennom tverrslaget og ut i Sandvika. Her blir det mer underholdning, taler og grillmat, kaffe og kaker til alle frammøtte, sier prosjektleder Per Bjørn Gjelsten i Statens vegvesen.

Det blir tunnelvandring fra Sunndalsøra (2,5 km) og Modalan (5 km) fra kl. 1300 for de som ønsker å gå inn til tverrslaget. Det er også mulighet til busstransport inn tunnelen. Etter at folkefesten er over i Sandvika, er det satt opp busstransport fra tverrslaget inne i tunnelen og ut til Modalan/Ålvundeid og Sunndalsøra. Det blir parkering ved Oppdølsstrandtunnelen på Sunndalsøra og ved grendahuset på Ålvundeid. I forbindelse med arrangementet kan det bli mindre trafikkhindringer ved Oppdølsstrand-tunnelen.

Oppdølsstrandtunnelen åpner for ordinær trafikk etter at arrangementet i Sandvika er ferdig og tunnelen er ryddet, mellom kl. 1800 og 1900.

I tillegg til den 7,5 meter lange Oppdølsstrandtunnelen har vi totalt bygd 2 000 meter ny riksveg, 1 500 i Modalan (på Oppdølssida) og 500 meter på Sunndalsøra. Vi har til sammen bygd 800 meter sideveger. Det er også bygd 1 750 meter gang- og sykkelveger, 1 250 meter i Modalan og 500 meter på Sunndalsøra.