GK leverer til HENTs nye kontorbygg i Trondheim

Når entreprenøren HENT AS bygger sine nye kontorer i Trondheim, fylles de med smarte løsninger fra GK Norge, GK Rør og GK Elektro.

GK Norge AS, GK Rør AS og GK Elektro AS har inngått kontrakt med HENT AS for VVS-, elektro- og automatikk-installasjoner i nytt kontorbygg ved City Syd i Trondheim.

HENT bygger et lavenergibygg med energimerke B, der de selv blir største leietaker i bygget. GK er svært fornøyd med at HENT har valgt fullintegrerte og moderne, tekniske anlegg.

Bygget er allerede under oppføring, og i november kommer de første leveransene fra GK.

Godt samarbeid

Det er ikke første gang GK og HENT samarbeider om prestisjeprosjekter.

- GK og HENT har de senere årene gjennomført flere gode prosjekter sammen i Trøndelag. Blant annet har vi nylig overlevert moderne ventilasjons- og automatikk-anlegg for hotell, kongress og kontorarealer ved Scandic Lerkendal i Trondheim, sier distriktssjef Torgeir Spets i GK Norge AS.

GKs evne til å kunne levere alle fag til prosjektet, var avgjørende for samarbeidet med HENT.

- At vi i tilbudsfasen med HENT framsto som en koordinert flerfaglig leverandør av ventilasjon, rør og elektro var av vesentlig betydning for at vi fikk jobben. Det gjorde oss i stand til å tilby et gjennomarbeidet godt teknisk konsept til riktig pris og med høy troverdighet i forhold til gjennomføring. Dette sammen med andre godt gjennomførte prosjekter med HENT den senere tid gjorde at vi ble valgt som totalteknisk leverandør i dette prosjektet, sier regionsdirektør i GK Norge, Dag Rune Stensaas.

Mal av Miljøhuset GK

De tekniske installasjonene skal gjennomføres etter mal fra Miljøhuset GK ved Ryenstubben i Oslo. Blant annet innebærer dette bruk av Lindinvent behovsstyringskonsept for styring av varme, ventilasjon, kjøling og lys.

All oppvarming og kjøling skal skje via ventilasjonsanlegget som erstatter det tradisjonelle radiatoranlegget. Varme- eller kjøleenergi tilføres ventilasjonsluften i tekniske rom og ventilasjonsanleggene fordeler energien til de enkelte rom etter behov.

Lokal behovsstyring av varme- og kjøleenergi reguleres av ferdigintegrert automatikk i den aktive tilluftsventilen fra Lindinvent.

Sentralt skal tekniske anlegg styres av automatikk- og SD-anlegg fra Honeywell og alle funksjoner designes og programmeres av GKs dyktige ingeniører. Gjennom kommunikasjon med behovsstyringen sørger anlegget for lavest mulig energibruk.

Kontorbygget blir på 16.000 m2 og skal stå ferdig i oktober 2015.