Selvaag-brødre mener seilbåt er kunstverk

Hver sommer siden Astrup Fearnley-museet på Tjuvholmen åpnet, har en seilbåt ligget fortøyd ved brygga. Eierne mener den er en del av skulpturparken og slipper derfor unna å betale for båtplass.

Den 60 fot store seilbåten har stått utenfor museet siden det sto klart i 2012. Et skilt på plenen forteller at båten er en del av skulpturparken utenfor museet, men samtidig brukes den til private båtturer for Selvaag-familien, skriver Aftenposten.

Eierne av båten er de to brødrene Olav Hindahl Selvaag og Fredrik Selvaag. Sammen med faren Ole Selvaag eier de 60 prosent av Tjuvholmen gjennom selskapet Selvaag-gruppen.

– Den ligger der som et apropos til museet og en attraksjon i skulpturparken, sier Olav H. Selvaag, som også sier at båten brukes til turer i privat sammenheng.

SV-politiker Ivar Johansen, som tidligere har kritisert forbudet mot bading fra Tjuvholmen, synes det er uheldig at en del av arealet brukes til båtplass.

– Selvaag er ikke noen fattigkar, så han skal ha mulighet til å betale for båtplass, mener Johansen.

Olav H. Selvaag avviser at familien tar seg til rette og bruker brygga som båtplass.

– Arkitektur- og kunstinteresserte mennesker vil kunne ha interesse av at den er tegnet av Renzo Piano. Tanken er at den oppfattes som et kunstverk, på samme måten som en skulptur, sier Selvaag.

Renzo Piano er arkitekten som har tegnet selve Astrup Fearnley-museet. (©NTB)