Svak nedgang i gjeldsveksten

Tolvmånedersveksten i publikums innenlandske bruttogjeld hadde en svak nedgang fra utgangen av juni sammenlignet med måneden før.

K2, også kjent som tolvmånedersveksten i publikums innenlandske bruttogjeld, gikk ned fra 5,5 prosent ved utgangen av mai til 5,4 prosent fram til utgangen av juni. K2 utgjorde ved utgangen av juni 4.500 milliarder kroner, en oppgang på 31 milliarder kroner fra utgangen av mai, ifølge Statistisk sentralbyrå.

Indikatoren er et mål på gjelden til norske husholdninger, kommuner og bedrifter. Husholdningenes gjeld var 2.633 milliarder kroner i slutten av juni. Det er en oppgang på 15 milliarder kroner fra måneden før. Tolvmånedersveksten var på 6,5 prosent.

For de ikke-finansielle foretakene var fallet i gjeldsveksten moderat fra 2,8 prosent i mai til 2,9 prosent i juni. De ikke-finansielle foretakenes gjeld utgjorde 1.478 milliarder kroner ved utgangen av juni.

Det er også økning i kommuneforvaltningens gjeldsvekst. Tolvmånedersveksten var opp til 7,8 prosent i juni fra 7,4 prosent i mai.