Slik ser den ut – Kobelco SK55SRX.Overhenget er minimalt, noe som gjør SK55SRX svært brukervennlig i trange og vanskelige områder.Kobelcos nye minigraver har store luker som gir bedre servicevennlighet.

- Revolusjonerende INDR-teknologi i Kobelco-minigraver

Den nye Kobelco-kompaktgravemaskinen SK55SRX er utstyrt med INDR – et kjølesystem som gjør for at motoren hele tiden jobber i et rent miljø.

–INDR (Integrated Noice & Dust Reduction cooling system) er en revolusjonerende teknologi fordi systemet til en hver tid sørger for at motoren jobber rent, sier Gunnar Hatlen i Beck Maskin AS til Byggeindustrien.

Redusert støynivå

Kobelco SK55SRX er en 5,5 tonns kompaktgraver med Janmar-motoren 4TNV88-B som yter 40 hk.

–Maskinen er smidig med minimalt overheng, noe som gjør den svært brukervennlig. Støynivået er redusert, blant annet på grunn av INDR-systemet – for øvrig det samme patenterte systemet som er standard på større Kobelco-maskiner. Dersom maskinen stilles i S-mode, reduseres også drivstofforbruket med hele 23 prosent sammenlignet med tidligere modell, sier Hatlen.

Slangebruddsventil

Videre har SK55SRX slangebruddsventil både på bom- og stikkesylinder, og er derfor godkjent som løfteanordning. Maskinen er også utstyrt med Kobelcos proporsjonalstyringssystem med trinnløse skyvespaker. Beltespakene har en bryter både for høy- og lavgir.

Ekstra motvekt

–Maskinen blir alltid levert med ekstra motvekt for maksimal stabilitet. Den er faktisk så stabil at den tar 1,5 tonn på tre meters rekkevidde uten å ha skjæret i bakken. For øvrig er servicetilgjengeligheten enkel, og i hytta er aircondition-filteret lett tilgjengelig. Benplassen er også blitt bedre, sier Hatlen.

Større førerhus

Førerhuset har vokst både i lengde og bredde, og er på størrelse med mange åtte-tonns gravere på markedet. Vindusflatene har blitt større, og gir suveren sikt i alle retninger. Døren er også blitt vesentlig større, noe som forenkler inn- og utstigning.

Sterk miljøprofil

Ifølge Beck Maskin AS er Kobelco verdens ledende fabrikk av anleggsmaskiner når det gjelder miljø.

–Kobelco har en miljøprofil som sørger for at maskinene deres er ledende på dieselforbruk, lavt støynivå, lange serviceintervaller, lang levetid og ikke minst en miljøvennlig produksjon. I sum betyr dette større besparelser for sluttbruker, sier Hatlen.