Lars NæssTrond Joelson

Lars Næss ny styreleder i Nasta

Den tidligere Icopal-lederen Lars Næss er tilsatt som styreleder i Larviksfirmaet Nasta.

Næss overtar etter Olav Kjell Holtan som døde brått i mars 2014.

- Nasta fremstår som en moderne, foroverlent og markedsorientert leverandør til bygg- og anleggsmarkedet med slagordet: «Fornøyde kunder vender tilbake». Dette er et slagord jeg som gammel markedsmann falt for, kommenterer Lars Næss.

- Jeg er svært glad for at vi har fått en dyktig styreleder som kjenner byggenæringen godt, og jeg er trygg på at Lars Næss vil stå frem som en god pådriver for en fortsatt lønnsom vekst i Nasta. Jeg gleder meg til å jobbe med Lars, sier administrerende direktør i Nasta, Tom Johansen.

Dermed har den 62 år gamle bransjemannen som forlot Icopal 1. juni i år etter 39 års fartstid i byggenæringen, styrket sin styrelederportefølje. Rett før sommerferien meldte bygg.no at Næss gikk på som styreleder for Olaf E Eriksen AS Entreprenørselskap med kontor på Bryn i Oslo. Det er gjennom sitt selskap Havfjell at Næss satser på en karriere med investeringer, rådgivning og styreverv innen eiendomsutvikling og byggrelatert virksomhet.

Nasta AS feirer 85-års jubileum i 2014. Virksomheten omfatter import, salg og totalservice av anleggsmaskiner. Nasta har markedsført Hitachi anleggsmaskiner i Norge siden 1982, og er i dag en av Norges ledende leverandører av gravemaskiner. Andre viktige produkter og agenturer er hjullastere, minimaskiner og hjulstyrte dumpere fra Hitachi Construction Machinery, rammestyrte dumpere fra Bell Equipment, MSB hydrauliske slaghammere, Heatwork varme- og teletinere og ESCO slitedeler.

Nasta AS omsatte i fjor for om lag kr. 850 mill., med et driftsresultat på ca. kr. 50 mill.

Selskapet omsatte i fjor for om lag 850 millioner med et resultat på 50 millioner som gir en resultatgrad på nærmere seks prosent.