Hæhre bøtelagt for 780.000 kroner

To sprengningsuhell på Dovrebanen har på én uke ført til flere timers togstans og 780.000 kroner i bøter for entreprenør Hæhre.

Det skriver Hamar Arbeiderblad.

Torsdag forrige uke førte steinsprut fra en av Hæres sprengninger til at togene sto stille på Dovrebanen i fem timer. Entreprenøren ble bøtelagt 440.000 kroner for uhellet.

Onsdag gikk det heller ikke på skinner da lufttrykket fra en sprengning løftet skinnegangen, og forårsaket en forskyvning på syv centimeter. Denne gangen ble boten på 340.000, skriver Hamar Arbeiderblad.

Omtrent 4.000 dynamittsalver er, ifølge avisen, fyrt av på jernbanetraseen så langt. Syv ganger har dette forårsaket uønskede hendelser. På E6-anlegget, som er en del av Fellesprosjektet med Dovrebanen, har det vært 159 tilfeller hvor sprengning har ført til problemer.

- Vi beklager naturligvis alt vi kan for det som har skjedd to ganger i løpet av ei uke. Det er uheldig både for oss, for Jernbaneverket, for Fellesprosjektet, men naturligvis også for alle de togreisende som blir rammet, sier daglig leder Knut Harstad i Hæhre Entreprenør til avisen.