Biler får lakken ødelagt av tjæredrypp fra trebruer

Tre nye trebruer over E6 i Akershus svetter tjære i sommervarmen. Den dryppende tjæren kan fort ødelegge lakken til passerende biler.

Det skriver Romerikes Blad i en artikkel på sine nettsider fredag.

Den Akershus-baserte avisen har i artikkelen snakket med Kim André Wilson, som fikk en overraskelse da han var på vei fra Lillehammer til Stabekk i Bærum.

Idet han kjørte under brua over E6 ved Andelva i Eidsvoll, fikk han dråper av tjære på både panseret, frontruta og taket.

– Irriterende å få sånne flekker på bilen. Ikke er det pent, og ikke er det lett å selge bilen når den ser sånn ut. Men jeg tør ikke å gå for hardt til verks for å fjerne flekkene, jeg er redd for at jeg skal gjøre større skade, sier Kim André Wilson til Romerikes Blad.

– Regninga kan sendes til oss. Vi dekker utgiftene hvis vi får skaderapport og dokumentasjon, sier prosjektleder Taale Stensbye i Statens vegvesen til avisen.

Han forteller at veivesenet er kjent med at det tjærebaserte stoffet kreosot igjen drypper fra tre av trebruene over E6 mellom Jessheim og Minnesund.

Det skjer bare to år etter at veivesenet monterte plater under bruene for å forhindre at det dryppet tjære på bilene.

Kobberplatene er i mange tilfeller fulle av tjære, og flyter over. I andre tilfeller har det som antakeligvis er organiserte kriminelle stjålet platene. Vegvesenet skal nå erstatte platene med sink, skriver Romerikes Blad.