Persaunekrysset i Trondheim. Foto: Statens vegvesen

BL Utomhus lavest av seks tilbydere på veientreprise i Trondheim

BL Utomhus har gitt lavest tilbud på bygging av holdeplasser med superbusstandard og ombygging av riksvei 706 Innherredsvegen - Persaunekrysset i Trondheim.

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding onsdag.

Seks tilbydere har levert inn tilbud:

  • Teknobygg anlegg: 14.769.553 kroner
  • Grunnarbeid Service: 17.347.239 kroner
  • Søbstad: 14.969.381 kroner
  • BL Utomhus: 13.113.605 kroner
  • SG Entreprenør: 14.862.905 kroner
  • Terra Entreprenør: 14.334.994 kroner

BL Utomhus har levert laveste tilbud. Statens vegvesen vil kvalitetssikre tilbudene før kontrakten skrives.

– Fristen ble forlenget noe grunnet ferietid, og vi er godt tilfreds med så mange tilbydere, sier prosjektleder Harald Inge Johnsen i prosjekt E6 Trondheim - Stjørdal.

Dette inngår i entreprisen:

Etablering av to holdeplasser i henhold til foreslått superbusstandard i krysset mellom Innherredsveien og Persaunvegen.

Se tegning her.

Holdeplassene skal ha fjernvarme for snøsmelting. Det skal bygges 150 meter fortau langs sørsiden av Innherredsveien fra Persaunvegen og østover. På nordsiden av Innherredsveien skal det bygges 150 meter kombinert sykkelvei med fortau, på tre pluss to meter. Store deler av veiarealet i krysset skal masseutskiftes og bygges opp på nytt. Lysregulering med styring, gatelys, skilting inkludert portaler og OPI-kanaler/føringsveier for elektro er også en del av kontrakten.

– Vi håper å være i gang med arbeidet tidlig i september, slik at vi kan få åpnet for lokaltrafikk i Innherredsveien sent i høst. Sluttarbeid vil pågå fram til neste sommer, sier Harald Inge Johnsen. Prosjekt E6 Trondheim - Stjørdal skal gjennomføre byggingen.